Bliksemstage

Een bliksemstage; het is precies dat je denkt dat het is. Een snelle mee-loopdag (of een dagdeel) voor jongeren om te kijken wat de gemeenteraad doet. En natuurlijk ook om antwoord te krijgen op de vragen: "Wat doet een raadslid?", "Hoe gaat het nu echt tijdens zo'n raadsvergadering?" en "Wie is dan de baas?". 

Samen met JINC worden de meeste bliksemstages in Haarlemmermeer georganiseerd. JINC is een non-profit organisatie die jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Dit doen zij door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. De bliksemstage zoals deze ook in Haarlemmermeer vaak georganiseerd wordt, is dus een goed voorbeeld van beroepsoriëntatie op de werkvloer. 

Bent u docent, ouder of bijvoorbeeld lid van de ouderraad op de school van uw kind(eren)? En zou u een dergelijke activiteit graag zien voor uw kinderen of leerlingen? Neem dan contact op met de Raadsgriffie.