.

Sammy Suliman nieuwe kinderburgemeester

De tienjarige Sammy Suliman is door de gemeenteraad gekozen tot nieuwe kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Sammy volgt Julia Pieters op die de functie een jaar lang vervulde. In zijn speech kondigde Sammy twee belangrijke speerpunten aan. Hij wil zorgen dat er op scholen een bestrijdingsteam komt van kinderen zodat kinderen zelf een einde maken aan het pesten. Verder wil hij dat er speciale afvalbakken komen, zodat plastic beter gescheiden wordt. Schone grond, lucht, water en een gezonde natuur is voor ons allemaal belangrijk, aldus Sammy.

De kinderburgemeester begeleidt de grote-mensen-burgemeester bij belangrijke gebeurtenissen zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei. Ook kan de kinderburgemeester het gemeentebestuur suggesties doen over dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Sammy woont in Amsterdam, maar dat is geen beletsel voor een kinderburgemeester.

De Haarlemmermeerse Kinderraad bestond dit jaar uit alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Margrietschool in Halfweg. De Kinderraad nam een besluit over de twee plannen die door groep 7 waren ingediend voor de besteding  van het kinderraad budget van 5000 euro. De partij Geen Dieren Geen Leven had een plan voor een activiteiten dag om meer vlinderhuisjes in de gemeente te krijgen. Maar het tweede plan, van de partij Beter Milieu Beter Leven won, met 30 van de 40 uitgebrachte stemmen. In dat plan gaan kinderen en bedrijven samen zwerfafval aanpakken en voor een schonere gemeente zorgen. Voorlichting op scholen is ook een belangrijk onderdeel van het plan. De gemeente gaat het plan nu samen met de kinderen van de Margrietschool uitvoeren.

Het was dit jaar de derde Dag van de Kinderraad.

Groepsfoto van de Kinderraad van 2019 in de Raadzaal
License: