.

Kinderraad op woensdag 15 mei

Op woensdag 15 mei vergadert de Kinderraad van Haarlemmermeer van 9.30 tot ongeveer 12.00 uur in de Raadzaal aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.
De Kinderraad bestaat dit jaar uit alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Margrietschool uit Halfweg.

Met een grote bus gaan de kinderen samen naar Hoofddorp. Om 9.30 uur stipt opent burgemeester Onno Hoes, samen met kinderburgemeester 2018 Julia Pieters de dag.
Meteen daarna kiest de Kinderraad de nieuwe kinderburgemeester. Vervolgens is er onder leiding van de nieuwe kinderburgemeester het debat over de twee voorstellen die zijn ingediend.

Het eerste voorstel wil dat de scholen in de gemeente beter afval kunnen scheiden en kinderen informatie geven over het voorkomen van zwerfafval. Doel: een schoner Haarlemmermeer.
Het tweede voorstel wil dat er in Haarlemmermeer een dag komt waarop kinderen en andere mensen en bedrijven vlinderhuisjes kunnen kopen en versieren, en zaadjes voor bloemen. Doel van het voorstel is meer natuur, meer vlinders en bloemen.

Beide voorstellen zijn ontwikkeld door kinderen van groep 7. Voor de voorstellen van de Kinderraad is vijfduizend euro beschikbaar.

Het is dit jaar de derde keer dat de Kinderraad bijeenkomt. Vorig jaar vormden kinderen van Klavertje4 en Bikube uit Hoofddorp de Kinderraad. Zij kozen toen voor een feestelijke sportdag.
De Haarlemmermeerse Kinderraad bestaat sinds 2017 en is een officiële raad, die werkt volgens de Verordening Kinderraad Haarlemmermeer (aangenomen door de grote-mensen-gemeenteraad op 2 juni 2016).

25 apr 2019