Nieuws Oekraïne

Een arts van Dokters van de Wereld onderzoekt een patiënt
17-05-2022

Medische zorg vanuit de Zorgbus

Ieder mens heeft recht op medische zorg. De vrijwillige artsen van Dokters van de Wereld komen in actie voor Oekraïense vluchtelingen daar waar de reguliere zorg nog niet is geregeld.
Het kerkgebouw van De Lichtkring
09-05-2022

Haarlemmermeerse kerken slaan handen ineen

De kerken in Haarlemmermeer hebben zich verenigd in hun aanpak om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Ze zamelen geld in en ondersteunen de vluchtelingen actief met allerlei producten, van luiers tot andere noodzakelijkheden. En ze helpen mee om verschillende activiteiten te organiseren.
Een Oekraïens jongetje speelt bij Kinderopvang Haarlemmermeer
25-04-2022

'Het is een hele puzzel'

Onder de Oekraïense vluchtelingen die in Haarlemmermeer worden opgevangen zijn ook ruim 300 kinderen. Voor hen moet onderwijs en opvang geregeld worden. Daar komt heel veel bij kijken. Dat doet de gemeente niet alleen. Het bedrijf Azerion heeft een pand beschikbaar gesteld als tijdelijke locatie.
Arjo den Breejen en Linda de Groot in een van de zitkamers in het gebouw Polder Staete
14-04-2022

‘We willen een veilig en warm onderkomen bieden’

Een vrachtwagen stopt voor de deur. Arjo den Breejen en Linda de Groot kijken naar buiten.
Mevrouw Liudmyla Shevchenko samen met haar vriendin Elena van de Wall
11-04-2022

‘Ik ben Nederland dankbaar’

Niemand had ooit kunnen bedenken dat een van de laatste bezoekers van het raadhuis aan het Raadhuisplein een 85-jarige wetenschapster uit Oekraïne zou zijn, op de vlucht voor een vreselijke oorlog.
Burgemeester Marianne Schuurmans aan tafel bij Goedemorgen Nederland
04-04-2022

Opvang vluchtelingen

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne moeten de gemeenten in Nederland in hoog tempo opvangplekken realiseren. Ook de gemeente Haarlemmermeer vangt Oekraïense vluchtelingen op.
Ook in Haarlemmermeer werd er een solidariteitsbijeenkomst voor Oekraïne gehouden op 12 maart
31-03-2022

Inschrijven Oekraïners een enorme klus

In feite zetten Ozlem Stuger-Kavaz en haar collega’s van het Klantcontactcentrum (KCC) de poort open voor het nieuwe leven van vluchtelingen uit Oekraïne. Want door hen in te schrijven, krijgen zij de beschikking over een burgerservicenummer.
De bijeenkomst in Hoofddorp werd zaterdag druk bezocht
15-03-2022

Haarlemmermeer helpt Oekraïne

Bijna drie weken geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Bijna 3 miljoen mensen, vooral vrouwen en kinderen, zijn daardoor op de vlucht. Velen van hen zijn naar de buurlanden zoals Polen of de Baltische staten gevlucht. Maar er komen mogelijk ook tienduizenden vrouwen en kinderen naar Nederland.
Vlag van Oekraïne
04-03-2022

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.