Nieuwe manier (onder constructie)

Wat de nieuwe manier van afval inzamelen voor u inhoudt, hangt af van het type woning waar u in woont. Op deze pagina leest u wat de nieuwe manier betekent voor huishoudens met rolemmers, hoogbouwwijken en huishoudens met ondergrondse containers. Daarnaast blijft aantal dingen ongewijzigd, ook dat vindt u op deze pagina.

Een aantal dingen blijft ongewijzigd

  • Textiel brengt u naar de textielcontainer bij u in de buurt. In de textielcontainer kunnen bewoners alles kwijt dat van textiel of leer gemaakt is. Dus niet alleen kleding, maar ook handdoeken, dekens, gordijnen, petten, schoenen en tassen mogen in de textielcontainer. Ook spullen van textiel en leer die kapot zijn, zoals de gescheurde theedoek, die ene schoen of de knuffelbeer met maar één oog, mogen in de bak. U kunt textiel ook steeds vaker inleveren bij grote kledingzaken, zoals H&M en C&A. In ruil daarvoor ontvangt u een kortingsbon.
  • Klein Chemisch Afval (KCA) brengt u naar de milieustraat of KCA-wagen. Bekijk de route van de KCA-wagen. Gebruikt frituurvet is geen KCA, maar mag u wel in gesloten verpakking inleveren bij de KCA-wagen. Batterijen, frituurvet en lampen kunt u ook inleveren bij supermarkten.
  • In de Blipverts bij winkelcentra kunt u inktcartridges, batterijen, cd's, dvd's, spaarlampen, telefoons, adapters en overige kleine elektrische apparaten kwijt. Bekijk waar bij u in de buurt een Blipvert staat. Ook in sommige winkels kunt u batterijen inleveren. Koopt u een nieuw elektrisch apparaat? Dan kunt u in dezelfde winkel uw oude inleveren.
  • Zowel in het voorjaar als in het najaar rijdt Meerlanden met speciale wagens een zogenoemde takkenronde. Bekijk in de afvalkalender van Meerlanden wanneer de takkenronde bij u in de buurt is.
  • Heeft u bruikbare spullen waar u vanaf wilt? Lees vijf tips om van ongewenste spullen af te komen. Zijn de spullen niet meer bruikbaar? Grofvuil brengt u naar de milieustraat of u laat het ophalen. Per kalenderjaar is wegbrengen gratis tot 3m³ en laten ophalen gratis tot 2m³. Voor een afspraak belt u met Meerlanden Publieksinformatie (0297 381 717) of vult u het aanvraagformulier voor een grofvuilafspraak in. Inwoners uit de voormalige gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude kunnen ook bij de milieustraat in Haarlem terecht.

Weet u niet zeker welk afval in welke bak hoort?

Raadpleeg dan de Afvalzoeker van Meerlanden op Begin van iets moois. Met de Afvalzoeker weet u precies in welke bak uw afval hoort. Ook vindt u hier tot welke grondstoffen en producten het afval wordt gerecycled.

Vragen?

Heeft u vragen over de manier van inzameling in uw wijk? Bekijk dan voor meer informatie de meest gestelde vragen. U kunt uw vragen ook stellen aan Meerlanden Publieksinformatie via pi@meerlanden.nl of 0297-381717.