Dennenlaan: mooier en veiliger

De gemeente wil de Dennenlaan mooier en veiliger maken. Het gaat om het deel tussen de Wilgenlaan en Zwanenburgerdijk. Doel is ook een zo goed mogelijke combinatie realiseren tussen wonen en winkelen in het dorpshart. Het werk is naar verwachting rond 19 november klaar.

De planning kan iets aangepast worden. Bijvoorbeeld door slecht weer. Als de planning verandert, leest u dat op deze pagina.

Werkzaamheden

Aannemer Dura Vermeer is gestart met werkzaamheden aan de Dennenlaan. Het gaat om het deel vanaf het kruispunt Wilgenlaan tot het kruispunt Zwanenburgerdijk. De aannemer voert de volgende werkzaamheden uit:

  • Riool vervangen, vanaf het kruispunt Wilgenlaan tot aan het kruispunt Zwanenburgerdijk.
  • Rijweg verplaatsen naar het midden (de middenas, waar nu parkeerplaatsen zijn).
  • Nieuwe parkeerplaatsen maken op de plek waar nu de rijweg is.
  • Plantvakken weghalen en nieuwe plantvakken aanleggen.
  • Nieuwe lantaarnpalen plaatsen en straatmeubilair (zoals bankjes) neerzetten. 
  • Rijweg, stoepen en parkeerplaatsen opnieuw bestraten met nieuwe stenen.
  • Nieuwe bomen planten.

De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. 

Planning en werktijden

De werkzaamheden zijn gepland van 31 mei tot 19 november. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 7.00 en 17.00 uur. 

Fases en bereikbaarheid

Om de Dennenlaan zo goed mogelijk bereikbaar te houden, voert de aannemer de werkzaamheden in verschillende fases (delen) uit.  Op het deel waar de aannemer werkzaamheden uitvoert, zijn de rijweg en parkeerplaatsen afgesloten. Daar komen omleidingsborden en hekken. In de buurt van de werkzaamheden legt de aannemer aan beide kanten van de Dennenlaan loopmatten neer zodat u de winkels goed kan  bereiken. 

  • 25 oktober tot en met 19 november:
    Vanaf halverwege het kruispunt bij het nieuwe appartementencomplex tot Zwanenburgerdijk.

Parkeren en opladen

Tijdens de werkzaamheden kunt u uw auto parkeren bij het parkeerterrein van Zeeman. Komt u alleen winkelen? Dan kunt u uw auto kwijt bij Albert Heijn: op het parkeerterrein wordt tijdelijk een maximum parkeerduur van 2 uur ingesteld.

Heeft u een elektrische auto en kunt u uw laadpaal tijdelijk niet gebruiken? Bekijk dan op Oplaadpalen.nl waar u uw auto wel kunt opladen.

Terrein ophogen

De aannemer zorgt ervoor dat de eerste meter van uw voetpad of inrit aansluit op de nieuwe hoogte van de Dennenlaan. U kunt zelf de rest van uw terrein ophogen, bijvoorbeeld om regenwater af te voeren.

Tijdelijke vuilcontainers

De ondergrondse vuilcontainers worden tijdelijk weggehaald, maar Meerlanden zet tijdelijke vuilcontainers neer. Gebruik deze containers om uw huisvuil weg te gooien.

Tijdelijke opslag

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag gemaakt in de buurt van de werkzaamheden

Inloopspreekuur en contactpersoon

Houd u bij het inloopspreekuur aan de coronaregels. Houd 1,5 meter afstand.

Vanaf 9 augustus houdt de aannemer weer elke maandagochtend een inloopspreekuur in de bouwkeet. U kunt dan tussen 9:00 uur en 10:00 uur binnenlopen om vragen te stellen. De bouwkeet staat op het parkeerterrein achter Dennenlaan 21.

Heeft u vragen aan de gemeente? Bel dan naar 0900 1852  en vraag naar Ad Staal. Wilt u liever mailen? Dat kan ook: stuur uw bericht naar info@haarlemmermeer.nl  en zet ‘Dennenlaan’ in de onderwerpregel van uw e-mail.

Bouwkundige vooropname aan woningen en bedrijfspanden

Natuurlijk doet de aannemer er alles aan om schade aan uw woning of bedrijfspand te voorkomen. Maar het uitvoeren van werkzaamheden is nooit helemaal zonder risico. Daarom laat de gemeente bouwkundige vooropnames uitvoeren. 

Niet altijd een vooropname

Het laten uitvoeren van bouwkundige vooropnames is niet standaard. Per (deel)project bekijkt de gemeente of vooropnames nodig zijn. Dit hangt af van de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd. 

Bewoners, de gemeente, de aannemer en de verzekeraar willen allemaal dat eventuele schade goed en snel afgewikkeld wordt. Iedereen heeft voordeel van een goede en complete vooropname. De vooropnames zijn dus bedoeld om discussies achteraf te voorkomen. 

Uitslag bouwkundige vooropname

Van de vooropname wordt een digitaal rapport gemaakt. Dit rapport kunt u na ongeveer 2 weken downloaden op de website van Bbci Frijwijk door in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord.