Corona

U vindt hier alle algemene informatie over corona. Zoals de regels en adviezen, testen en vaccineren, mogelijkheden voor sociaal-maatschappelijke hulp en financiële steun. Bent u ondernemer? Kijk dan op Coronaloket voor ondernemers.

Laatste update: 23 september.

De gemeente volgt de richtlijnen en informatie van de regering, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). 

Testen op corona

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis en doe een zelftest. Een zelftest kunt u in bijna alle gevallen gebruiken om te testen op corona. Op de website van GGD Kennemerland staat meer informatie over testen en testlocaties. Ook vindt u er wanneer u bij de GGD terecht kunt voor een test.

Vaccinatie

Meer informatie over vaccineren vindt u op:

Regels en adviezen

Adviezen tegen verspreiding van het coronavirus

  • Was vaak en goed uw handen. 
  • Hoest en nies in uw elleboog. 
  • Zet ramen open en zorg voor frisse lucht.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.
  • Haal uw vaccinatie, boosterprik of herhaalprik.

Reizen 

Op NederlandWereldwijd en Coronaregels voor reizen en vakantie vindt u informatie en reisadviezen.

Werk

Er zijn geen coronaregels en adviezen meer om thuis te werken. Meer informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid, op de pagina Arbeidsomstandigheden: thuiswerken.

Het coronavirus

Landelijke informatie

Regionale informatie

Informatie over het coronavirus in andere talen

  • De persconferenties zijn in verschillende talen vertaald. Het gesproken Nederlands is vertaald en te horen bij de beelden van de persconferentie. U kunt de vertaalde persconferentie bekijken op de website van het tolk- en vertaalcentrum. De vertaling is beschikbaar in het Arabisch-Syrisch, Berber, Engels, Farsi, Marokkaans-Arabisch, Pools, Tigrinya (= Semitisch) en Turks.
  • U vindt communicatiemiddelen voor anderstaligen op de website van Rijksoverheid. De posters zijn er in het Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks en de social media uitingen zijn er in het Duits en Frans.

Hulporganisaties en steunpunten

Op Sociale kaart Haarlemmermeer vindt u een overzicht van verschillende organisaties in Haarlemmermeer die u kunnen helpen bij vragen over wonen, geldzaken, werk, gezin en gezondheid.