Corona

U vindt hier alle algemene informatie over corona. Zoals de regels en adviezen, testen en vaccineren, mogelijkheden voor sociaal-maatschappelijke hulp en financiële steun.

Laatste update: 23 september 2022

De gemeente volgt de richtlijnen en informatie van de regering, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK).

Testen op corona

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf dan thuis en doe een zelftest. Een zelftest kunt u in bijna alle gevallen gebruiken om te testen op corona. Op de website van GGD Kennemerland staat meer informatie over testen en testlocaties. Ook vindt u er wanneer u bij de GGD terecht kunt voor een test.

Vaccinatie

Meer informatie over vaccineren vindt u op:

Regels en adviezen

Adviezen tegen verspreiding van het coronavirus

 • Was vaak en goed uw handen. 
 • Hoest en nies in uw elleboog. 
 • Zet ramen open en zorg voor frisse lucht.
 • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.
 • Haal uw vaccinatie, boosterprik of herhaalprik.

Reizen 

Op NederlandWereldwijd en Coronaregels voor reizen en vakantie vindt u informatie en reisadviezen.

Werk

Er zijn geen coronaregels en adviezen meer om thuis te werken. Meer informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid, op de pagina Arbeidsomstandigheden: thuiswerken.

Het coronavirus

Landelijke informatie

 • Bekijk het coronadashboard van de Rijksoverheid.
 • Op de website van de Rijksoverheid staat de laatst bekende informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook alle informatie over de laatste persconferentie.
 • Algemene informatie over corona op de website van het RIVM, zoals weekupdates waarin u het aantal nieuwe meldingen en ziekenhuisopnamen kunt bekijken.
 • Voor vragen over het coronavirus kunt u bellen met het landelijke informatienummer 0800 1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.
 • Voor mensen die veel moeite hebben met lezen en schrijven is er nu Steffie. Steffie legt moeilijke dingen uit. Ook voor kinderen is de informatie goed toegankelijk.

Regionale informatie

Informatie over het coronavirus in andere talen

 • De persconferenties zijn in verschillende talen vertaald. Het gesproken Nederlands is vertaald en te horen bij de beelden van de persconferentie. U kunt de vertaalde persconferentie bekijken op de website van het tolk- en vertaalcentrum. De vertaling is beschikbaar in het Arabisch-Syrisch, Berber, Engels, Farsi, Marokkaans-Arabisch, Pools, Tigrinya (= Semitisch) en Turks.
 • U vindt communicatiemiddelen over corona voor anderstaligen op de website van Rijksoverheid. De posters zijn er in het Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks en de social media uitingen zijn er in het Duits en Frans.

Hulporganisaties en steunpunten

Op Sociale kaart Haarlemmermeer vindt u een overzicht van verschillende organisaties in Haarlemmermeer die u kunnen helpen bij vragen over wonen, geldzaken, werk, gezin en gezondheid.