.

Jantine Hos bij haar project

NavigatieLandschap maakt bezoekers bewust van de omgeving

Het Fort bij Aalsmeer was afgelopen weekend tijdens de Open Monumenten Dagen gastheer én decor van de expositie NavigatieLandschap. Een van de organisatoren is Paul Bos van Mijn Fort. “Samen met Crash Luchtoorlog en Verzetsmuseum ‘40-‘45 hebben we een project bedacht om samen aan te kunnen werken.
18 september 2020
wethouder Mieke Booij opende het nieuwe terrein van de Haarlemmermeer Hawks

Nieuw thuis voor de Haarlemmermeer Hawks

Rugbyvereniging Haarlemmermeer Hawks is naar PARK21 verhuisd. Vanwege de bouwplannen voor Victoriapark in Hoofddorp, moest de club op zoek naar een nieuwe locatie. De rugbycompetitie liep eind mei af en de nieuwe speelronde ging in augustus van start.
16 september 2020
Wethouder Mariëtte Sedee krijgt een helm overhandigd

BMX-baan Badhoevedorp nu al een succes

Hij is nog niet af, maar nu al is de BMX-baan in het centrum van Badhoevedorp een groot succes. Op zondagen zijn jongeren en andere enthousiaste vrijwilligers nog druk aan het scheppen, maar er wordt al druk op gecrost op de heuveltjes. Projectwethouder Mariëtte Sedee nam een kijkje.
16 september 2020
Wethouders Jurgen Nobel en Johan Rip openen Hyde Park House

Wethouders Nobel en Rip openen Hyde Park House

Zaterdag 12 september werd Hyde Park House geopend door de verantwoordelijke projectwethouders van Haarlemmermeer, Jurgen Nobel en Johan Rip. Hyde Park House is een 3000 m2 tellend informatiecentrum, waar je een impressie krijgt van de woningen die er straks te koop zijn.
14 september 2020
het stoomgemaal in Halfweg

En de winnaar is: stoomgemaal in Halfweg

Het is bekend: het stoomgemaal in Halfweg is officieel uitgeroepen tot het ‘Monument van het jaar’. Dat maakte cultuurwethouder Marja Ruigrok donderdag 10 september bekend.
11 september 2020
Marianne Schuurmans is ruim een jaar burgemeester van Haarlemmermeer

'Na de vette jaren komen nu de magere jaren'

Het gaat goed met Marianne Schuurmans. Ze zegt het zelf. En inderdaad, zo komt ze ook wel over. Haar eerste jaar als burgemeester van Haarlemmermeer zit erop. Het reces ook. De coronacrisis nog niet. Ze is net terug van vakantie. “Ik ben er weer helemaal klaar voor om te starten.”
10 september 2020

Kansen voor erfgoed

7 september 2020
Vrijwilligers aan de slag bij de voedselbank

Voedselbank Haarlemmermeer kampt met voedseltekort

In Haarlemmermeer zijn ruim 300 huishoudens afhankelijk van voedselnoodpakketten van de voedselbank. Nu kampt Voedselbank Haarlemmermeer met een tekort aan voedingsmiddelen.
20 juli 2020

Het Cruquiusmuseum straalt

Vrijdagmiddag 4 juli bezocht wethouder Marja Ruigrok het vernieuwde museum De Cruquius. Na een verbouwing van 3,5 maand is het museum weer open.
13 juli 2020
Schappen in de supermarkt met groente en fruit

Regionaal werkcentrum tegen coronawerkloosheid open

Op maandag 22 juni opent het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Dit centrum is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer samen met andere gemeenten in de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en sociale partners, UWV en private partijen.
22 juni 2020