.

Nieuwsoverzicht

Wethouder Marjolein Steffens en gebiedsbeheerder Michael Ardewijn staan op een groot verhard terrein

‘Gemeente moet zélf ook tegels wippen’

Een grote hoeveelheid onnodige verharding, typeert de gemeentelijke gebiedsbeheerder Michael Ardewijn de stenen vlakte bij wijkpark Overbos ter hoogte van Elspeterbos.
12 oktober 2021
Impressie van hoe Hoofddorp eruit kan komen te zien

Verdichten om het polderlandschap open te houden

Waar en hoe kan de gemeente Haarlemmermeer groeien? Op die twee vragen geeft de verdichtingsvisie een antwoord. De concept-versie is nu af en ligt de komende zes weken ter inzage. Iedereen die wil, kan van 13 oktober tot 30 november op de concept-verdichtingsvisie reageren.
6 oktober 2021
De eerste begroting van de gemeente Haarlemmermeer uit 1856

Extra geld van het Rijk geeft Haarlemmermeer lucht

Dinsdag sprak het college van B&W over de programmabegroting 2022. Deze wordt 11 november in de gemeenteraad behandeld. Duidelijk is dat Haarlemmermeer financieel weer uit het dal kruipt.
6 oktober 2021
Getekende impressie van de Warmtevisie

Gemeente helpt inwoners met overstap naar duurzame warmtebronnen

Volgens het Klimaatakkoord moeten uiterlijk in 2050 alle gebouwen van het aardgas af. Daarom stelde het college van B&W op dinsdag 14 september de Warmtevisie Haarlemmermeer 2030 vast. Het wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
15 september 2021
Wethouder Sedee opende de eerste tegelloze tuin. Op de foto van links naar rechts wethouder Mariette Sedee, deelnemer HaKa Gerda Brunenberg en directeur NMCX Arjanne Lagendijk

‘Wip die tegels eruit en maak er iets moois van’

Gerda Brunenberg uit Hoofddorp meldde zich dit voorjaar als allereerste deelnemer aan voor het HaKa, het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen. “Ik wilde al een hele tijd iets aan mijn tuin doen en ik vind het heel belangrijk dat er weinig tegels in de tuin liggen.
15 september 2021
Wethouder Marjolein Steffens maakte een selfie op het Tjalkplein op de kom van Verremeer in Rijsenhout

Ook wethouder Steffens kritisch over openbare ruimte

Publiek, pers en politiek bevragen de gemeente voortdurend over de openbare ruimte. Die ligt er niet goed bij, vinden ze. Dát zijn ze wel eens. Maar hun argumenten lopen sterk uiteen.
3 september 2021

Eindelijk weer op pad

26 augustus 2021
Een paard raast met sulkie over de Kruisweg in Hoofddorp tijdens de kortebaandraverij

Kortebaandraverij Hoofddorp verplaatst naar Duindigt

De kortebaandraverij Hoofddorp vindt dit jaar niet plaats op de Kruisweg in Hoofddorp, maar is verplaatst naar de alternatieve locatie van Renbaan Duindigt in Wassenaar. Wethouder Cultuur Marja Ruigrok geeft het officiële startschot op zaterdag 4 september 2021 om 13.30 uur.
24 augustus 2021
Terrassen op het Van Stamplein, in de coronatijd ingericht op anderhalve meter

Veertiende Ondernemersprijs Haarlemmermeer

Ondernemers en bedrijven die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en die minimaal vijf medewerkers hebben, kunnen weer in aanmerking komen voor de Ondernemersprijs Haarlemmermeer. Op vrijdag 10 december wordt deze ondernemersprijs voor de veertiende keer uitgereikt.
27 juli 2021
Een hand houdt een canabisblad vast

Legale wietteelt in Rijsenhout zit burgemeester niet lekker

Burgemeester Marianne Schuurmans had de beker liever aan zich voorbij laten gaan. Daar maakt ze geen geheim van. Maar aan een aanwijzing van het Rijk valt niet te ontkomen. En dus gaat in het kader van een rijksexperiment een wietteler in Rijsenhout aan de slag.
14 juli 2021