Opbouw Mysteryland begonnen

Deel deze pagina
In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 augustus is Haarlemmermeer weer in de ban van het dancefestival Mysteryland. De opbouw is inmiddels begonnen en delen van het Haarlemmermeerse Bos zijn al afgezet. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tienduizenden bezoekers. Wat betekent dit precies voor inwoners, recreanten en festivalbezoekers?

Zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt voor de zeventiende keer Mysteryland plaats in het Haarlemmermeerse Bos en in de Groene Weelde (Hoofddorp/Vijfhuizen). Ook dit jaar duurt het festival 2 dagen en hoopt de organisatieweer vele duizenden bezoekers te ontvangen en hun een onvergetelijke dag of weekend te bezorgen met een uitgebreid repertoire aan muziek en entertainment. De gemeente heeft voor dit evenement een vergunning verleend (publicatiedatum 23 juli 2019).

Opbouw

De opbouw begint op vrijdag 9 augustus. Enkele voorzieningen worden neergezet in het recreatiegebied, rijplaten worden neergelegd en het terrein wordt afgezet met piketpaaltjes. De afzetting met hekken - waardoor een gedeelte van het bos daadwerkelijk wordt afgesloten - vindt ook plaats op 9 augustus. Vanaf dat moment start de aan- en toevoer van leveranciers en materialen en is het evenemententerrein afgesloten en betiteld als bouwterrein. Tijdens de op- en afbouw mogen na 20.00 uur geen voertuigen meer aanrijden via de zijde van de Expohal. Deze leveranciersroute via Noord zal minimaal gebruikt worden, om onnodige overlast te voorkomen in de direct aan het terrein gelegen wijken.

Tijden Festival

Mysteryland vindt plaats op zaterdag 24 augustus van 11.00 uur tot 23.00 uur en zondag 25 augustus van 12.00 tot 23.00 uur. De camping is vanaf vrijdag 23 augustus geopend. Op deze tijden wordt er mechanische en/of elektronische muziek ten gehore gebracht. De soundchecks (testen van geluid) worden uitgevoerd op:

 • 22 augustus 2019 tussen 15.00 en 18.00 uur
 • 23 augustus 2019 tussen 11.00 uur en 18.00 uur
 • 24 augustus 2019 tussen 9.00 uur en 11.00 uur
 • 25 augustus 2019 tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Parkeren

Rond het terrein parkeren auto’s op de aangegeven plaatsen. Dit wordt in goede banen geleid door Traffic Support. Vanaf station Hoofddorp rijdt een pendelbus naar de evenementenhalte voor de Expohal.

Camping

Dit jaar is er een camping voor maximaal 20.000 bezoekers. De camping ligt naast het festivalterrein, de zogenoemde Plesmanhoek. De campingbezoekers parkeren nabij de camping en kunnen via de camping te voet naar het festivalterrein. Op vrijdag en maandag is de IJweg afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor bewoners én bezoekers van bedrijven- en landbouwverkeer en (brom-) fietsers (onder begeleiding van verkeersregelaars).

De opbouw van de camping begint op woensdag 14 augustus om 8.00 uur. Vanaf dat moment start de aan- en toevoer van leveranciers en materialen en is het campingterrein afgesloten en betiteld als bouwterrein. Na 20.00 uur mogen er geen voertuigen
meer aanrijden, dit om onnodige overlast te voorkomen voor de direct aan het terrein gelegen wijken. De campingactiviteiten mogen uitsluitend plaatsvinden op vrijdag 23 augustus vanaf 11.00 uur tot maandag 26 augustus 15.00 uur. Voor bezoekers van de camping zal een (muzikaal) programma worden verzorgd. Volgens de verleende vergunning wordt hierbij tot 2.00 uur muziek op lager volume afgespeeld. De afbouw start dinsdag 27 augustus om 8.00 uur. De afbouw eindigt op zaterdag 31 augustus uiterlijk 20.00 uur.

Afzettingen

Om te voorkomen dat festivalbezoekers in de woonwijken parkeren en/of bezoekers worden afgezet en opgehaald in Vijfhuizen, wordt op een aantal wegen wegafzettingen geplaatst. Deze wegafzettingen worden op zaterdag vanaf 9.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur geplaatst en na afloop van het evenement verwijderd. De woonwijk Floriadepark is lastig bereikbaar en hiervoor wordt een alternatieve ontsluiting geregeld met behulp van verkeersregelaars via Stelling (zie punt 6 hieronder).

Belangrijke en enkele nieuwe afzettingen staan onder andere op:

 1. De Spieringweg ter hoogte van de Kruisweg net na parallelweg N201
 2. De Kromme Spieringweg ter hoogte van de Schipholweg
 3. De d’Yserinckweg, boven aan de Vijfhuizerdijk
 4. De Klugt, boven aan de Vijfhuizerdijk
 5. De wijk Stellinghof: voor autoverkeer bij de rotonde Stelling-Vijfhuizerweg en voor fietsverkeer bij alle doorgaande fietspaden
 6. Floriadepark: Er wordt een doorsteek gemaakt van Floriadepark naar de Stelling met behulp van verkeersregelaars
 7. Vrijschot-Noord
 8. IJweg bij Tankstation, Leenderbos (Mastbos; Puttersbos; Liesbos; Liesbos bij Zandbos zuidzijde; Roekenbos; Roosterbos; Waddenweg; Ravensbos, Dassenbos; Corversbos)
 9. Driemerenweg/N205; Nieuwe Bennebroekerweg/N205

De inwoners én bezoekers van bedrijven/winkels van Vijfhuizen kunnen in overleg met de verkeersregelaars ter plaatse deze afzettingen passeren. Deze regeling geldt ook voor de bewoners van de wijk Stellinghof.

Afsluitingen

Een aantal wegen wordt volledig afgesloten, dus ook voor inwoners van Vijfhuizen:

 • Vrijdag en maandag is de IJweg afgesloten (tussen de Geniedijk en Vijfhuizerweg) voor doorgaand verkeer m.u.v. bewoners IJweg, landbouwverkeer en (brom-) fietsers.
 • De N205 (Drie Merenweg) wordt op 24 en 25 augustus afgesloten om 21.00 uur*.
 • De verbindingsweg tussen de N201 (Kruisweg) en de N205 (Drie Merenweg) op 24 en 25 augustus om 21.00 uur*.
 • Het fietspad op de Geniedijk (Liniepad) is afgesloten vanaf vrijdagmiddag 23 augustus 14.00 uur tot maandagochtend 26 augustus 2.00 uur.
 • Fietspaden Groene Weelde afgesloten van 21.00 uur t/m 2.00 uur op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus.
 • Fietstunnel onder de N205 ter hoogte van de verbindingsweg afgesloten op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus vanaf 9.00 uur t/m 2.00 uur.

*afsluitingen worden opgeheven zodra de verkeersveiligheid het toelaat.

De uitstroom (de piek tussen 23.00 - 00.00 uur) geeft een aanzienlijke verkeersdruk. Om de doorstroming te verbeteren en ongewenst verkeer richting dorp Vijfhuizen te voorkomen, is er een aantal verplichte uitrijrichtingen. De veiligheid van het evenement en de zorg voor de weggebruikers vereisen deze maatregelen.

Openbaar Vervoer

De bussen van R-line (Zuidtangent) stoppen op 24 en 25 augustus niet bij de halte Vijfhuizen, maar bij de halte voor de Expo Haarlemmermeer. Hiermee wordt voorkomen dat festivalbezoekers door de wijk Stellinghof naar de festivalingang lopen. Richting Stellinghof terug is de route ook geblokkeerd. Voor bewoners van Vijfhuizen is het mogelijk gebruik te maken van de halte voor de Expohal.

Verbod op drones tijdens Mysteryland

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft een noodbevel uitgevaardigd tegen het gebruik van drones tijdens Mysteryland. Het is verboden modelvliegtuigen of drones bij je te hebben of te gebruiken op of bij het Floriadeterrein tijdens Mysteryland 2019. Het gebruik van een modelvliegtuig of drone is hinderlijk en kan gevaar opleveren voor bezoekers, artiesten, medewerkers van de festivalorganisatie en hulpdiensten.

Contact

Mocht u op de dagen van Mysteryland vragen of klachten hebben met betrekking tot de bereikbaarheid van uw woning, dan kunt u, alléén op 23, 24, 25 en 26 augustus, bellen naar het telefoonnummer 06 10 23 97 24. Zowel voor, als na het evenement kunt u voor overige vragen, opmerkingen en klachten contact opnemen met de organisatie van het evenement of de gemeente.

De organisatie van Mysteryland is te bereiken via email: buurtgenoten@mysteryland.com. De gemeente is tijdens het festival telefonisch bereikbaar via 0900 1852. Ook kunt u de gemeente bereiken via info@haarlemmermeer.nl

Gepubliceerd op: 
13 aug 2019