24 kinderen ontbijten met de burgemeester

Deel deze pagina
Op donderdagochtend waren leerlingen van basisschool Het Kompas uit Hoofddorp in het raadhuis op bezoek bij burgemeester Marianne Schuurmans voor het Nationaal Schoolontbijt. Uit alle groepen waren er drie kinderen. Hun leeftijd varieerde dus van 5 tot en met 11 jaar.

De kinderen aten samen met de burgemeester een gezond ontbijt met onder meer volkorenbrood, yoghurt, muesli en fruit. Tijdens het schoolontbijt overhandigde burgemeester Schuurmans aan de leerlingen symbolisch een cheque van 250 euro voor Stichting Het Vergeten Kind. Ieder jaar kiest de het Nationaal Schoolontbijt een goed doel met het verzoek aan gemeenten een bedrag te doneren. Dit jaar was dat Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen uit gezinnen met ernstige problemen - soms zo ernstig dat zij niet meer thuis kunnen wonen. 

Burgemeester Marianne Schuurmans zit met kinderen aan een tafel te ontbijten.

Burgemeester Marianne Schuurmans met de kinderen aan het ontbijt. Foto: Margo Oosterveen

Na afloop van het ontbijt ging de hele groep met de burgemeester naar de raadzaal. De kinderen mochten allemaal hun naam zeggen door de microfoon en een aantal van hen had een vraag voorbereid voor de burgemeester. Nadat de vragen waren gesteld én beantwoord, sloot de burgemeester de bijeenkomst af met een oproep aan de kinderen om toch echt elke dag te ontbijten.

Gepubliceerd op: 
7 nov 2019