Bomen vervangen Buitenhof

In het Buitenhof worden stoeptegels door de wortels van bomen omhoog gedrukt. Dit zijn de bomen voor huisnummer 42 tot en met 46. De gemeente was van plan om deze bomen weg te halen. Maar de gemeente wil niet zomaar deze bomen kappen. Daarom wordt er een extra onderzoek uitgevoerd.

Uitslag eind mei

Met het onderzoek kijkt de gemeente of de bomen toch kunnen blijven staan. Zonder dat de wortels de stoeptegels omhoog drukken. Als uit dit onderzoek blijkt dat hier een oplossing voor is, blijven de bomen staan. Als er geen oplossing is, worden de bomen alsnog gekapt en vervangen. De uitslag van het onderzoek volgt eind mei.

Nieuwe planten onder de bomen

De planten onder de bomen worden sowieso vervangen: onder de bomen komt een heester, de 'diervilla butterfly'. De uitslag van het onderzoek heeft daar geen invloed op.

Diervilla butterfly
Bovenaanzicht van de donkergroene diervilla butterfly.

Originele plan: bomen vervangen

Tot 18 september konden bewoners stemmen op de boomsoort die de bestaande bomen zou vervangen. De boom met de meeste stemmen was de Japanse sierkers:

Japanse sierkers
Een rij Japanse sierkersen, met hun typische witte bloesem.
Wilt u de originele plannen voor de werkzaamheden bekijken op een plattegrond? Open dan de .
 

Planning nog niet bekend

De precieze planning van de werkzaamheden is op dit moment nog niet bekend. Ook omdat de gemeente nu bezig is met het onderzoek.

Ongeveer 14 dagen voor de start van de werkzaamheden krijgt u een brief. Daarin staat onder andere informatie over de planning, de werkzaamheden en de bereikbaarheid.

Vragen? Neem contact op

Heeft u vragen? Of kunt u de plattegrond niet goed bekijken? Dan kunt u contact opnemen met Werner Ketelaar via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen aan info@haarlemmermeer.nl. Als u een e-mail stuurt, zet dan 'Bomen Buitenhof' in de onderwerpregel van uw bericht.