Werkzaamheden viaduct over de Ringvaart

Het viaduct over de Ringvaart wordt in opdracht van Rijkswaterstaat verstevigd. Aannemer CBB start binnenkort met de werkzaamheden. Het viaduct wordt verstevigd omdat Rijkswaterstaat dubbellaags zoab aan gaat brengen. Zoab is veel stiller dan normaal asfalt., maar i daarnaast ook heel zwaar, ongeveer 350 kilo per vierkante meter. Daarom komt er versteviging onder de brug. Over 15 jaar vervangt Rijkswaterstaat de hele brug. De werkzaamheden zijn klaar in juni van dit jaar. De overlast is zeer beperkt, verkeer (ook scheepvaart) kan er altijd door.

Impressie verstevigd viaduct over de Ringvaart

Impressie verstevigd viaduct over de Ringvaart. Impressie: Rijkswaterstaat.
 

Nieuwemeerdijk

Deze week start CBB met de voorbereidende werkzaamheden ter hoogte van de Nieuwemeerdijk: het inrichten van het werkterrein en het aanvoeren van materialen. Vanaf 18 februari start CBB met de daadwerkelijke, constructieve werkzaamheden aan het viaduct. Het verkeer kan te allen tijde gebruik maken van de Nieuwemeerdijk, enerzijds via normale rijbaan en in een tijdelijke situatie via een bypass.
 

Ringvaartdijk

Vanaf medio maart wordt ook gestart aan de Amsterdamse kant. Ook hier start CBB met voorbereidende werkzaamheden. Hier wordt bovendien een tijdelijke werkweg aangelegd zodat materieel en materiaal over het naastgelegen land naar het werkterrein aangevoerd kan worden. Fietsers en calamiteitendiensten hebben te alle tijden doorgang langs het werkterrein over het bestaande fietspad en wanneer nodig over een bypass.

 
Ringvaart

Op de Ringvaart wordt ook gefaseerd gewerkt vanaf een ponton zodat doorvaart voor beroeps- en pleziervaart gewaarborgd blijft. Benodigde materialen worden aangevoerd over het water.
 

Overlast

De te verwachten overlast is beperkt, verkeer kan altijd doorgang vinden. De stalen constructies die worden gemonteerd zijn allemaal op maat gemaakt, zodat er ter plaatse alleen gemonteerd hoeft te worden.
 

Contactpersoon

Gerben van den Hurk, Adviseur Omgevingsmanagement & Communicatie,  telefoonnummer  06-30427238 en e-mail gerben.vanden.hurk@rws.nl

 
 
 
Gepubliceerd op: 
13 feb 2019