Verplaatsing Boeing 747

Publicatiedatum: 
woensdag 06-02-2019
In de week van 4 februari verplaatst Corendon een Boeing 747 van de luchthaven Schiphol naar de tuin van het Corendon Village Hotel aan de Schipholweg in Badhoevedorp.


Bereikbaarheid voor omwonenden

Er zijn wegafsluitingen van kracht, maar alle wegen rondom Badhoevedorp zijn toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer, behalve op de momenten dat het vliegtuig ‘s nachts een van de wegen kruist. De exacte informatie over verkeer en vervoer vindt u op http://live.andes.nl/haarlemmermeer Hier is ook te zien welke wegen wanneer tijdelijk zijn afgesloten. Op belangrijke knooppunten zijn verkeersregelaars aanwezig om weggebruikers verder te helpen.


Oversteek Tweeduizend El: dinsdag 5 februari 22.30 uur – woensdag 6 februari 07.00 uur

Op dinsdag 5 februari rijdt het toestel om 22.30 uur op een gigantische zelfrijdende trailer van transportgigant Mammoet uit de hangar om via de Zwanenburgbaan Schiphol te verlaten. Het voertuig steekt rond middernacht de Tweeduizend El over en gaat stapvoets richting de Sloterweg, waar het toestel twee dagen blijft staan om de Mammoet-medewerkers de gelegenheid te geven de gebruikte rijplaten over te brengen voor de tweede etappe. De Tweeduizend El is de hele week afgesloten voor doorgaand verkeer.


Oversteek A9: vrijdag 8 februari 00.00 uur – zaterdag 9 februari 05.00 uur

In de nacht van 8 op 9 februari wordt de oversteek over de A9 gemaakt. Voorafgaand aan de oversteek, ter hoogte van de Sloterweg, worden lichtmasten en vangrails weggehaald en rijplaten neergelegd. De feitelijke oversteek duurt zo’n 15 minuten. Daarna worden rijplaten weggehaald en lichtmasten en vangrails teruggezet. De werkzaamheden worden verricht door een door Corendon ingehuurde aannemer die gecertificeerd is om aan infrastructuur te werken.

Om dit werk veilig te kunnen laten verlopen zijn er de volgende afsluitingen:
  1. Richting Alkmaar
    De A9 van Utrecht/Amsterdam richting Alkmaar is afgesloten tussen vrijdag 8 februari 23.00 uur en zaterdag 07.00 uur, tussen de A4 en afrit S106/Amsterdamse Baan. Verkeer wordt omgeleid via de A4 en de A5, de extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.

  2. Richting Utrecht
    De andere kant op, van Alkmaar richting Amsterdam/Utrecht, zijn 2 van de 3 rijstroken dicht van 23.00 uur tot 07.00 uur. Er blijft (met uitzondering van het moment dat het vliegtuig oversteekt) 1 rijstrook beschikbaar waar met een snelheidsbeperking gereden kan worden. Ook de verbindingsweg richting de A4 is de hele nacht afgesloten. Verkeer richting Amsterdam en Schiphol wordt ter plaatse via de aansluiting Aalsmeer (afrit 6) omgeleid.

Oversteek Schipholweg: zaterdag 9 februari 00.00 uur – zondag 10 februari 04.00 uur


In de nacht van zaterdag op zondag steekt het toestel tenslotte de Schipholweg over om na 57 parkeerbewegingen definitief in de tuin van Corendon Village Hotel Amsterdam plaats te nemen.
 


Veiligheid

Voor het totale vervoer van het vliegtuig heeft Corendon Village Hotel in totaal 3 nachten uitgetrokken. Er wordt gezorgd voor beperkte verkeershinder en bovenal een verkeersveilige situatie. Er is nauw samengewerkt met diverse partijen en route en ‘parkeerplaatsen’ van de Boeing tijdens het vervoer zijn nagenoeg volledig buiten zicht van de weggebruikers op de snelweg. Zo worden zij niet afgeleid. 


Livestream

Corendon zorgt voor drie locaties vanwaar alleen mensen met een toegangsticket het vliegtuig van redelijke afstand kunnen volgen. Er zijn geen andere locaties. Wie geen toegangsticket heeft krijgt geen toegang tot het gebied waar het transport plaatsvindt. Meer informatie op www.corendonhotels.com/corendonmission747. Het transport is ook thuis te volgen via een livestream. Via de livestream wordt elke beweging van het vliegtuig met camera’s gevolgd en haarfijn in beeld gebracht. De livestream zal vanaf dinsdag avond te vinden zijn op het YouTube account van Corendon Hotels & Resorts: https://www.youtube.com/user/corendonhotels.