Participatie Park Quatrebras

Participatie en besluitvorming

Op 29 april 2015 is de participatie voor Park Quatrebras en het voorzieningengebied gestart met een ideeënavond over de toekomst van het Park. Via onder andere de nieuwsbrief zijn Badhoevedorpers uitgenodigd om deel te nemen. Daarnaast was er al een begeleidingsgroep voor het voorzieningengebied. Omdat er één integraal ontwerp gemaakt wordt, is er een gecombineerde begeleidingsgroep gevormd die meedacht over het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp.  

Door deze participatie is bijvoorbeeld besloten dat:

  • De noord-zuidroute aan de westkant van het park wordt een wandelroute in plaats van een gecombineerde wandel- en fietsroute;
  • Het grote eiland in de vijver wordt niet verkleind, voor de reigers die daar verblijven;
  • Onderzocht moet worden of de langzaam-verkeersroute door het Lint (in ieder geval gedeeltelijk) een apart voetpad kan krijgen. Door ruimtegebrek is er in de  plannen nu sprake van gedeeld gebruik, dat betekend één pad voor fietsers en voetgangers;
  • Na inspraak van bewoners heeft de gemeenteraad ook besloten het aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein voor het dorpshuis uit te breiden.

Participatie-avonden

Voor het ontwerp van het nieuwe park en voorzieningengebied zijn verschillende participatie-avonden gehouden, onderstaand een overzicht vanaf januari 2016:

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met Marianne Filius via 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl onder vermelding van Park Quatrebras.


De pdf-bestanden op deze pagina opent u bijvoorbeeld met de gratis versie van Adobe Acrobat Reader.