.

Woordwolk met wensen dorpsplein Badhoevedorp

Resultaten peiling centrum staan online!

Afgelopen zomer hebben we jullie op op JouwBadhoevedorp.nl een aantal vragen gesteld over het centrum. Wat wil je kunnen doen op het dorpsplein? Hoe moet het plein eruit komen te zien? En hoe moeten de gebouwen eromheen eruitzien? De resultaten zijn nu bekend!
14 oktober 2019
Plattegrond met voorlopig ontwerp Groene As en Park De Veldpost

Kennisgeving De Veldpost

De burgemeester van Haarlemmermeer deelt mee dat op verzoek van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd.
9 oktober 2019
Veel bezoekers tijdens de heropening van de kinderboerderij

Een oase tussen de woningen

“Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst.
7 oktober 2019
Loslopende honden in een uitlaatgebied

Honden kunnen rennen in Badhoevedorp

In de verschillende kernen en recreatiegebieden in Haarlemmermeer zijn losloopgebieden voor honden. Hier kunnen honden vrij rondrennen. Door het omleggen van de A9 is het losloopgebied in het voormalige wandelbos vervallen. Hiervoor in de plaats komen binnenkort twee nieuwe losloopgebieden.
23 september 2019
Aanleg De Veldpost

Eerste stap tot onteigening Groene AS moet opnieuw

Op en rondom de oude A9 in Badhoevedorp komen nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen. Een van de vijf deelgebieden van die ontwikkeling is sportpark De Veldpost, met daaraan grenzend de Groene AS. Het verzoek tot onteigening van een deel van dit gebied moet opnieuw.
19 september 2019
Het pand van Q Beach aan de Sloterweg in Badhoevedorp. Het is en noodgebouw dat bettimerd wordt met houten planken.

Informatiemarkt 2 november

Wil jij weten wat er allemaal gaat gebeuren? Kom dan zaterdag 2 november naar de informatiemarkt in Q Beach aan de Sloterweg. We zijn er van 13:00 - 16:00 uur.
18 september 2019
Foto: het net geplaatste noodgebouw waar het strandpaviljoen Q beach in komt. Het is een noodgebouw van twee verdiepingen met een terras en zandstrandje.

Pop-up strandpaviljoen Q Beach

Aan de Sloterweg, middenin Badhoevedorp, staat sinds deze week het gebouw van Q Beach. De naam zegt het al: het gebouw krijgt een strandpaviljoen uiterlijk, een strandje én horeca. Q Beach is een onderdeel van het tijdelijk gebruik van de A9.
5 september 2019
Opening moestuinen A9

Veel enthousiasme voor pluk- en moestuin op oude A9

De moestuiniers hebben er zin in. Zaterdag 31 augustus staan ze met een flinke groep klaar om aan de slag te gaan. De A9 pluk- en moestuin wordt die middag geopend door de projectwethouder voor Badhoevedorp, Mariëtte Sedee, die met plezier een appelboompje plant.
4 september 2019
A9 Pluk- en Moestuin

Tijdelijke tuinen op oude A9 zaterdag 31 augustus van start

Kortgeleden is het oude A9-tracé overgedragen door Rijkswaterstaat aan de gemeente. Zaterdag 31 augustus om 17.00 uur start één van de tijdelijke initiatieven op de overgedragen grond: de A9 Pluk- en Moestuin. Wethouder Mariëtte Sedee opent de A9 Pluk- en Moestuin.
30 augustus 2019
Volwassenen en kinderen rennend over het gras.

‘Klaar voor de start’

Oorverdovend schalt het zeer toepasselijke lied ‘Klaar voor de start’ van Kinderen voor Kinderen uit de luidsprekers op het oude tracé van de A9 in Badhoevedorp. Enthousiast tellen alle kinderen en volwassenen mee tot wethouder Mariëtte Sedee het startsein geeft.
22 juli 2019