.

Sloterbrug

Amsterdam en Haarlemmermeer gaan door met nieuwe Sloterbrug

De gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer pakken het plan voor een nieuwe Sloterbrug weer op. Ze gaan een besluit nemen over de uitgangspunten voor de nieuwe brug.
29 april 2021
Rabobankgebouw aan de Zeemanlaan in Badhoevedorp

Rabobank-gebouw wordt Medisch Centrum

Een wens voor een Medisch Centrum en de ontwikkeling van het centrum van Badhoevedorp kwamen bij elkaar. Het gevolg: een nieuwe bestemming van het Rabobank-gebouw én een prachtige plek voor het Medisch Centrum.
8 april 2021
Impressie van Quatrebras

In Quatrebras West komen koop- en huurwoningen

Quatrebras West is het vierde deel van de woonwijk Quatrebras en ligt vlak bij de Schipholweg in Badhoevedorp. In dit deel komen 40 sociale huurappartementen, 15 middeldure huurappartementen, 88 vrije sectorhuurappartementen, en 43 rij-, twee-onder-een-kapwoningen en luxe watervilla’s.
31 maart 2021

Bouw woningen tweede deel Quatrebras!

BAM Wonen start half maart met de bouw van 52 woningen van ontwikkelaar AM in het tweede deel van Quatrebras. Vanaf 15 maart gaat de aannemer heien. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 werkdagen en zorgt voor geluid en trillingen. Omwonenden kunnen hier last van hebben.
11 maart 2021
Foto van een straat met links een woning en rechts een school.

Bromfietspad in de Einsteinlaan

Vanaf het parkeerterrein bij het dorpshuis rijden te veel auto’s door de Einsteinlaan. Het doorgaande verkeer moet eigenlijk via de Snelliuslaan en Keizersweg rijden. Om dit probleem op te lossen maken we van de Einsteinlaan tussen de Snelliuslaan en Paulihof een bromfietspad.
11 maart 2021
Het autoluw maken van Nieuw Sloten heeft consequenties voor Badhoevedorp

Aanvullende consultatie Sloterweg

De gemeente Amsterdam wil de verkeersveiligheid op de Sloterweg in Amsterdam-Sloten verbeteren. In november 2020 stelde de gemeente Amsterdam daarom de Startnotitie Autoluw Sloten en Nieuw Sloten vast.
9 maart 2021
Verkeersregelaars bij het zebrapad bij de Rietveldschool

Verkeersregelaars, parkeerplaatsen en borden bij Rietveldschool

Verkeerslichten komen er niet maar wel zijn er sinds 1 maart op schooldagen twee verkeersregelaars op de been bij het zebrapad op de PA Verkuijllaan in Badhoevedorp.
3 maart 2021
impressie van de nieuwbouw van de Rietveldschool

‘Rietveld nog steeds vooruitstrevend en modern’

De kinderen en de leerkrachten van de Badhoevedorpse Rietveldschool zitten sinds vorige week verspreid over drie locaties. Hun eigen schoolgebouw aan de Einsteinlaan is voorlopig het werkterrein van bouwvakkers.
18 februari 2021
De sloop van de Rietveldschool in Badhoevedorp is in volle gang

Verkeerssituatie Rietveldschool maakt tongen los

Over de verkeerssituatie rond de Badhoevedorpse Rietveldschool, die wordt gerenoveerd en uitgebreid, is veel te doen. Onder anderen VVD-raadslid Katrijn Kliphuis trok hierover donderdag in de raadsvergadering aan de bel.
11 februari 2021
Een foto van een wezel in de natuur.

Marters in Badhoevedorp

Landschap Noord-Holland deed op verzoek van gemeente Haarlemmermeer een onderzoek naar kleine marters op het terrein van Catharinahoeve. We wilden vooral weten of in dit deel van Badhoevedorp wezels en hermelijnen wonen. Een ecoloog deed daarom onderzoek met sporenbuizen en cameravallen.
29 januari 2021