.

impressie van de nieuwbouw van de Rietveldschool

‘Rietveld nog steeds vooruitstrevend en modern’

De kinderen en de leerkrachten van de Badhoevedorpse Rietveldschool zitten sinds vorige week verspreid over drie locaties. Hun eigen schoolgebouw aan de Einsteinlaan is voorlopig het werkterrein van bouwvakkers.
18 februari 2021
De sloop van de Rietveldschool in Badhoevedorp is in volle gang

Verkeerssituatie Rietveldschool maakt tongen los

Over de verkeerssituatie rond de Badhoevedorpse Rietveldschool, die wordt gerenoveerd en uitgebreid, is veel te doen. Onder anderen VVD-raadslid Katrijn Kliphuis trok hierover donderdag in de raadsvergadering aan de bel.
11 februari 2021
Een foto van een wezel in de natuur.

Marters in Badhoevedorp

Landschap Noord-Holland deed op verzoek van gemeente Haarlemmermeer een onderzoek naar kleine marters op het terrein van Catharinahoeve. We wilden vooral weten of in dit deel van Badhoevedorp wezels en hermelijnen wonen. Een ecoloog deed daarom onderzoek met sporenbuizen en cameravallen.
29 januari 2021
Voorbeeld van het nieuwe clubhuis van de scouting Badhoevedorp. Een laag gebouw in blauwe en groene kleuren.

Sponsors gezocht voor nieuwbouw Scouthoeve

De scouts in Badhoevedorp hebben een nieuw scoutinggebouw nodig! Het clubhuis dat de scouting nu gebruikt is verouderd. Het nieuwe gebouw krijgt een oppervlakte van 283 m2 en komt op dezelfde plek aan de Snelliuslaan. Ze zoeken daarvoor nog sponsors!
29 januari 2021
Afbeelding van een wagen om grondonderzoek mee te doen

Grondonderzoek voor de duikerbruggen in het Lint

Maandag 15 februari houdt het bedrijf Geonius een grondonderzoek op de Kamerlingh Onneslaan, Sloterweg en Pa Verkuijllaan. Vlakbij de oude A9 komen er op deze plekken duikerbruggen over het water van het Lint. Aan de Oleanderlaan ligt al zo’n brug.
29 januari 2021
Afbeelding van het Bouwbord met informatie over de werkzaamheden aan de Schipholweg - Oleanderlaan.

Schipholweg afgesloten op 6 februari

De werkzaamheden op de kruising tussen de toekomstige Oleanderlaan en de Schipholweg zijn in volle gang. Er staan afzettingen en de snelheid is nu 50 km/u. Aan de kant van de sportverenigingen komt een brug en een bushalte. Op 6 februari sluit de weg voor de eerste keer een hele dag.
15 december 2020
De Zeemanlaan in het centrum van Badhoevedorp

Vastere vorm plannen centrum Badhoevedorp

De veranderingen door de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp worden op steeds meer plekken in het dorp zichtbaar. In het centrum is nog niet veel vernieuwing te zien, maar ook hier wordt hard gewerkt aan de plannen.
15 december 2020
Het autoluw maken van Nieuw Sloten heeft consequenties voor Badhoevedorp

Gevolgen ‘Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten’ voor Badhoevedorp

Op dit moment rijdt op de Sloterweg in Amsterdam te veel verkeer. De gemeente Amsterdam wil daarom maatregelen nemen op de Sloterweg en de Laan van Vlaanderen.
9 december 2020
Schuilhoeve vanuit de lucht gezien

Flinke stap in de goede richting voor Schuilhoeve

De Raad van State (RvS) heeft op 2 december 2020 uitspraak gedaan in het beroep tegen bestemmingsplan Schuilhoeve. Schuilhoeve wordt een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Badhoevedorp en is één van de vijf deelgebieden van de gebiedsontwikkeling in het dorp.
2 december 2020
Voorbeeld van het nieuwe gebouw en schoolplein van de Rietveldschool Badhoevedorp

Verbouwing Rietveldschool start na de kerstvakantie

Na een lange periode van voorbereidingen is het zo ver! Begin volgend jaar start de nieuwbouw van de Rietveldschool. Het gaat om het restaureren van het monumentale deel van de school. Ook komt er een nieuw deel bij.
2 december 2020