.

Nieuwsoverzicht

Schuilhoeve vanuit de lucht gezien

Flinke stap in de goede richting voor Schuilhoeve

De Raad van State (RvS) heeft op 2 december 2020 uitspraak gedaan in het beroep tegen bestemmingsplan Schuilhoeve. Schuilhoeve wordt een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Badhoevedorp en is één van de vijf deelgebieden van de gebiedsontwikkeling in het dorp.
2 december 2020
Voorbeeld van het nieuwe gebouw en schoolplein van de Rietveldschool Badhoevedorp

Verbouwing Rietveldschool start na de kerstvakantie

Na een lange periode van voorbereidingen is het zo ver! Begin volgend jaar start de nieuwbouw van de Rietveldschool. Het gaat om het restaureren van het monumentale deel van de school. Ook komt er een nieuw deel bij. 
2 december 2020
Afbeelding Sloterweg en rotonde Amsterdam. Foto: gemeente Amsterdam.

Wat betekent ‘Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten’ voor Badhoevedorp

Op dit moment rijdt op de Sloterweg in Amsterdam te veel verkeer. De gemeente Amsterdam wil daarom maatregelen nemen op de Sloterweg en de Laan van Vlaanderen.
2 december 2020
Informatiebord aan de Kamerlingh Onneslaan met tekst en beeld over de projecten centrum West en het Lint

Informatieborden het Lint van Badhoevedorp

Nu en in de toekomst gebeurt er veel in Badhoevedorp. Daarom zijn op de oude A9 informatieborden geplaatst. Hierop kunt u lezen wat op die plekken komt.
29 oktober 2020

Lijndenhof: duurzaam vervoer van goederen

Lijndenhof wordt een bedrijfslocatie voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad. Deze ‘City Logistics Innovation Campus’ (CLIC) wordt de plek voor alles wat te maken heeft met vernieuwingen voor het bezorgen van producten.
27 oktober 2020
Impressie van het gebied

Haarlemmermeer mag gronden Groene AS onteigenen

De gemeente Haarlemmermeer mag gronden onteigenen voor de Groene AS in Badhoevedorp. Daarvoor is bij Koninklijk Besluit toestemming verleend. De gemeente had bij De Kroon een verzoek tot onteigening ingediend om deze gronden in eigendom te krijgen om zo de ecologische zone te kunnen maken.
1 oktober 2020
Wethouder Mariëtte Sedee krijgt een helm overhandigd

BMX-baan Badhoevedorp nu al een succes

Hij is nog niet af, maar nu al is de BMX-baan in het centrum van Badhoevedorp een groot succes. Op zondagen zijn jongeren en andere enthousiaste vrijwilligers nog druk aan het scheppen, maar er wordt al druk op gecrost op de heuveltjes. Projectwethouder Mariëtte Sedee nam een kijkje.
16 september 2020
Dorpshuis Badhoevedorp. Aan de voorkant wordt gewerkt aan de nieuwe bestrating.

Foto's gebiedsontwikkeling zomer 2020

Afgelopen seizoen is weer hard gewerkt aan de projecten van de gebiedsontwikkeling. Fotograaf Henk Roolvink maakt hier regelmatig foto's van. Op deze pagina ziet u een paar van onze favoriete foto's.
10 september 2020
Afbeelding van de Zeemanlaan in Badhoevedorp. Aan de kant van de Rabobank staan watercipressen en aan de andere kant staan iepen.

Onderzoek naar bomen in de Zeemanlaan

Op 16 en 17 september onderzoekt een bomenspecialist de 13 watercipressen aan de Zeemanlaan. Het gaat om de bomen aan de zuidzijde van de Zeemanlaan (kant van de Rabobank). De specialist bekijkt of de bomen gezond zijn.
9 september 2020
Afbeelding van de oude A9 in Badhoevedorp. op de foto staan werklui, machines en bouwhekken.

Tijdelijke opslag van grond met Japanse duizendknoop

Tijdens de aanleg van het Lint tussen de korfbal- en pétanque vereniging en de brandweerkazerne kwamen we de Japanse duizendknoop tegen. De grond met daarin deze plant graven we af. En slaan we tijdelijk op tegenover de brandweer op de oude A9.
7 september 2020