.

Badhoevedorp toekomstige verkeerssituatie - onder voorbehoud

Inloopavond verkeer

Maandagavond 25 november is in Q Beach een inloopavond over verkeer in Badhoevedorp. Sinds de omlegging van de A9 rijdt er minder doorgaand verkeer door Badhoevedorp dan verwacht. Eind oktober 2019 is een kaart van de toekomstige verkeerssituatie gemaakt. We laten deze graag aan u zien.
15 november 2019
Wethouder Marja Ruigrok krijgt een boek overhandigd door een medewerkster van de bibliotheek.

Nieuwe bieb in dorpshuis Badhoevedorp

Badhoevedorpers kunnen er al een paar weken terecht: de nieuwe bibliotheek in het dorpshuis aan de Snelliuslaan. Woensdag 13 november was de officiële opening.
14 november 2019
Ontwerp fietspad door de knoop A9 Badhoevedorp

Nieuwe fietsroute richting de golfbaan

Aan de oostzijde van Badhoevedorp komt in de lente van 2020 een fietspad vanaf de Dellaertlaan naar de Oude Haagse Weg bij de Nieuwe Meer. Hier sluit het fietspad aan op het regionale fietsnetwerk.
11 november 2019
De bar in Q Beach strandpaviljoen Badhoevedorp

Q Beach opent zijn deuren

Op zaterdag 16 november opent Q Beach zijn deuren! Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning) en wethouder Mariette Sedee-Schuitemaker openen om 11.00 uur officieel het strandpaviljoen op de oude A9. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom aan de Sloterweg 149 in Badhoevedorp.
11 november 2019
Kaartje waarop de HOV Westtangent is aangegeven

Snellere busverbinding tussen Schiphol en Amsterdam

Haarlemmermeer werkt samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam aan snelle, comfortabele en betrouwbare busverbindingen: Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).
4 november 2019
Op deze afbeelding staat een impressie van de nieuwbouw van de Rietveldschool in Badhoevedorp. Een combinatie van het bestaande geboiuw van Gerrit Rietveld en nieuwbouw met 2 lagen.

Nieuw gebouw Rietveldschool hard nodig

Voor de 475 leerlingen van de Rietveldschool is een nieuw gebouw hard nodig. Het bestaande monumentale hoofdgebouw wordt gerestaureerd. Daarnaast wordt een nieuw deel gebouwd.
22 oktober 2019
Woordwolk met wensen dorpsplein Badhoevedorp

Resultaten peiling centrum staan online!

Afgelopen zomer hebben we jullie op op JouwBadhoevedorp.nl een aantal vragen gesteld over het centrum. Wat wil je kunnen doen op het dorpsplein? Hoe moet het plein eruit komen te zien? En hoe moeten de gebouwen eromheen eruitzien? De resultaten zijn nu bekend!
14 oktober 2019
Veel bezoekers tijdens de heropening van de kinderboerderij

Een oase tussen de woningen

“Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst.
7 oktober 2019
Loslopende honden in een uitlaatgebied

Honden kunnen rennen in Badhoevedorp

In de verschillende kernen en recreatiegebieden in Haarlemmermeer zijn losloopgebieden voor honden. Hier kunnen honden vrij rondrennen. Door het omleggen van de A9 is het losloopgebied in het voormalige wandelbos vervallen. Hiervoor in de plaats komen binnenkort twee nieuwe losloopgebieden.
23 september 2019
Aanleg De Veldpost

Eerste stap tot onteigening Groene AS moet opnieuw

Op en rondom de oude A9 in Badhoevedorp komen nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen. Een van de vijf deelgebieden van die ontwikkeling is sportpark De Veldpost, met daaraan grenzend de Groene AS. Het verzoek tot onteigening van een deel van dit gebied moet opnieuw.
19 september 2019