Waar auto's reden, is straks ruimte voor activiteiten

Op en langs het oude tracé van de A9 komen nieuwe, kwalitatief goede woningen met aantrekkelijke openbare ruimten. De omlegging van de snelweg biedt veel kansen voor Badhoevedorp. Tweemaal per jaar is er een informatiemarkt waar de gemeente aan belangstellenden laat zien wat er al gedaan is wat er nog gaat gebeuren in Badhoevedorp.

Op 6 april was onder meer nieuws te zien en horen over het schetsontwerp voor het Lint. Op het Franse plein kon voor het eerst in de open lucht een partij schaak worden gespeeld.  

Schaken in de open lucht op het Franse plein

Schaken in de open lucht op het Franse plein. Foto: Henk Roolvink
 

Schaakspel

Omdat het goed weer was, speelden de eerste schakers al een partij op het grote schaakbord. Half oktober 2018 is gestart met de aanleg van het Franse plein tussen het dorpshuis en de kinderboerderij. Hier is voor jong en oud van alles te doen. Behalve het schaakspel - met daaromheen zitplekken - komen er een speelboom en een steltenparcours. Om de perken heen zijn ecologische muurtjes gebouwd en een insectentuin met fleurige planten en bloemen zodat het een prettige plek is geworden om te verblijven.  

Het Lint 

In het dorpshuis was een schets te zien van het Lint. Dat is de nieuwe recreatieve wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9. Het Lint wordt ongeveer vier kilometer lang en loopt van west naar oost door heel Badhoevedorp. Er komt groen, water en een fiets- en wandelroute. Wethouder Mariëtte Sedee is blij met het ontwerp:

Waar eerst auto’s reden, is straks ruimte voor allerlei activiteiten zoals: wandelen, fietsen, skaten, spelen en honden uitlaten.  

Het Lint wordt in fases aangelegd. Bij elk deelgebied waar gebouwd wordt in Badhoevedorp, wordt ook een deel van het Lint aangelegd. Het eerste stukje van het Lint wordt nu in park Quatrebras aangelegd. Het volgende stuk Lint dat aangelegd wordt, is het deel bij Sporting Badhoevedorp en de Brandweer.  

 

Aangepast DSO Schuilhoeve 

In woonwijk Schuilhoeve komen 500 tot 700 woningen van ontwikkelaars AM en Bohemen. De gemeenteraad heeft in november 2018 het bestemmingsplan vastgesteld. Nu is het concept stedenbouwkundig ontwerp voor Schuilhoeve klaar. Hierin worden de hoofdlijnen uitgewerkt. Waar komen de wegen precies en hoe breed worden die? Waar komen parkeerplaatsen, voet- en fietspaden en openbaar groen? In het ontwerp staat ook de vorm, hoogte, uitstraling en beeldkwaliteit beschreven van de nieuwe woningen in de wijk Schuilhoeve.  

Wethouder Sedee: 

In de nieuwe wijk worden geluidwerende maatregelen toegepast. De Groenezoom wordt deels autovrij. Op de informatiemarkt heb ik van diverse mensen begrepen dat zij daar positief over zijn. De komende jaren wordt er flink gewerkt aan Badhoevedorp. Goed dat we met deze informatiemarkten iedereen op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen en veel vragen kunnen beantwoorden. 


Volg de ontwikkelingen via Facebook badhoevedorp in ontwikkeling en haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp.  

 

 

Gepubliceerd op: 
15 apr 2019