.

Volgende stap nieuwe Sloterbrug

Amsterdam en Haarlemmermeer werken samen aan de vervanging van de Sloterbrug. In 2017 reserveerden de beide gemeenten al geld voor de nieuwe Sloterbrug. Daarboven op heeft de Vervoerregio Amsterdam in april zijn financiële bijdrage gereserveerd. Amsterdam en Haarlemmermeer hebben nu ook de samenwerking vastgelegd en afspraken gemaakt over onder meer de bouw, verdeling van de kosten en het beheer van de nieuwe brug.


In gesprek met bewoners

Nu de afspraken over de samenwerking zijn gemaakt, is het tijd om in gesprek te gaan met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden over de plek van de nieuwe Sloterbrug, de op- en afritten en het ontwerp. De opbrengst van de participatie wordt meegenomen in een nota van uitgangspunten, waarin de vervanging van de brug preciezer wordt beschreven.
 
De verwachting is dat de werkzaamheden voor de vervanging van de oude brug in 2022 beginnen. Eind 2022 kan de nieuwe Sloterbrug dan in gebruik genomen worden.

Informatiebijeenkomst 19 september

Op woensdag 19 september is er een informatiebijeenkomst in restaurant Syriana, Akersluis 8, vlakbij de Sloterbrug. Voor meer informatie en aanmelding voor de informatiebijeenkomst zie www.sloterbrug.nl

Luchtfoto Sloterbrug. Foto Henk Roolvink.

Luchtfoto Sloterbrug - Foto Henk Roolvink

Waarom wordt de Sloterbrug vervangen?

De Sloterbrug over de Ringvaart  tussen Badhoevedorp en Sloten wordt vervangen door een nieuwe brug. Door de toegenomen verkeersdrukte is de brug een knelpunt geworden voor wegverkeer en gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. De nieuwe Sloterbrug is noodzakelijk om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren en wordt daarom breder en hoger. Daarbij is ook aandacht voor het tegengaan van sluipverkeer. Om het verkeer zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden tijdens de werkzaamheden blijft de oude brug zo lang als kan in gebruik.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u na 13 augustus contact opnemen met omgevingsmanager Anouk Busger, Tot die tijd kunt u ook vragen naar de heer Bram van Melis. Beide zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900-1852 of via e-mail naar info@sloterbrug.nl

Gepubliceerd op: 
25 jul 2018