.

Tijdelijk schoolgebouw Rietveldschool op oude A9

Volgend jaar (2021) start de bouw en renovatie van de Rietveldschool aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp. Het gaat dan om het renoveren van het monumentale deel van de school. Ook komt er een nieuw deel. Om de leerlingen van de Rietveldschool tijdens de verbouwing toch les te kunnen geven is er een tijdelijk schoolgebouw nodig. Deze is verderop in het dorp gepland, tussen de Arendstraat en de Adelaarstraat.

Tijdelijke schoolgebouw

Gemeente Haarlemmermeer en het schoolbestuur SOPOH hebben plannen om dit gebouw tussen de Arendstraat en de Adelaarstraat op de oude A9 te plaatsen. De meeste leerlingen van de Rietveldschool krijgen les in dit schoolgebouw. Enkele klassen gaan tijdelijk naar de Burgemeester Amersfoordtschool en de Plesmanschool. Een reden om voor deze locatie te kiezen, is dan ook omdat deze scholen dichtbij zijn.

Luchtfoto van de plek waar het tijdelijke schoolgebouw komt

Een luchtfoto van de plek waar het tijdelijke schoolgebouw ongeveer komt

Wanneer?

Het is de bedoeling dat het schoolgebouw er in november 2020 komt. Na de kerstvakantie starten de lessen dan in het nieuwe gebouw. De verwachting is dat het tijdelijke gebouw maximaal tot en met augustus 2022 blijft staan. Hierna start de woningbouw van de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Halen, brengen en parkeren

Voor het tijdelijke schoolgebouw komt er ook plek voor het parkeren van auto's en het halen en brengen van kinderen met de auto. Naast het parkeerterrein aan de Plesmanlaan komen er parkeerplekken aan de Adelaarstraat, voor de deur van het gebouw. Het gaat dan om plekken om kinderen op te halen of weg te brengen en extra vaste parkeerplekken. Toch vraagt de school om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.

Omgevingsvergunning

Half juli 2020 vraagt gemeente Haarlemmermeer een omgevingsvergunning aan voor de bouw van het tijdelijke schoolgebouw. Deze aanvraag komt daarna op www.officielebekendmakingen.nl.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met mevrouw Myrke van der Meer via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. o.v.v. ‘Tijdelijke huisvesting Rietveldschool’. Mocht u vragen hebben over de definitieve nieuwbouw van de Rietveldschool dan kunt u contact opnemen met SOPOH via telefoonnummer 023-5640999 of een e-mail naar info@sopoh.nl.

16 jul 2020