Superblij met start nieuwbouw Sporting Badhoevedorp

Deel deze pagina
Het is zover: de eerste paal ging deze week de grond in voor het nieuwe gebouw van de pétanque- en korfbalvereniging in park Quatrebras. Bovendien zijn de twee verenigingen na dik anderhalf jaar samenwonen nu officieel ‘getrouwd’. De fusie is een feit, de clubs gaan verder onder de naam Sporting Badhoevedorp.

De korfbalvelden en pétanquebanen liggen er al. En begin volgend jaar staat er, ijs en weder dienende, een spiksplinternieuw verenigingsgebouw met kleedkamers, een kantine en ruimte voor een terras.Ewout Wattel, voorzitter van de afdeling korfbal:

"Wij zijn supertevreden over het ontwerp.” 

De gemeente en de clubs dragen gezamenlijk de kosten. Dat de verenigingen ook zelf bijdragen is terecht, vindt Wattel.

"We zitten nu in een bouwval. Straks hebben we een mooi nieuw onderkomen dat ons bovendien veel onderhouds- en energiekosten scheelt."

Wethouder Reneman met Ben te Riele van PUB en Ewout Wattel van KVBEwout Wattel van KVB (links), wethouder Reneman en Ben te Riele van PUB (rechts) zijn klaar voor de fusie. Foto: Jur Engelchor

 

Opgelucht

Wattel is opgelucht dat een eind is gekomen aan een lange periode van overleggen.

"Tien jaar geleden werd duidelijk dat de korfbalvereniging vanwege woningbouw weg moest uit de Dahliastraat. Dan kom je terecht in een proces van praten en onderhandelen over verplaatsing. Als gymnastiekleraar is dat niet mijn favoriete tak van sport, maar het resultaat maakt veel goed."

Waardering

Wethouder Derk Reneman beaamt:

"Het was een intensief proces, maar we zijn er goed en op tijd uitgekomen. Ik heb veel waardering voor de bestuursleden die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken. Zij moeten dat in hun vrije tijd doen, dat is niet niks. Er ligt nu een mooi ontwerp waar we allemaal blij mee zijn. Het voorzieningengebied begint vorm te krijgen. De eerste concrete stappen in de transformatie van Badhoevedorp worden hier gezet."

Bokbiertoernooi

De pétanquevereniging, voorheen gevestigd in het oude dorpshuis, is anderhalf jaar geleden al ingetrokken bij de korfbalclub.Ben te Riele, voorzitter van de afdeling pétanque:

"Het gaat heel goed samen. Onze leden zijn over het algemeen vijftigplussers en bij de korfbal zijn ze natuurlijk een stuk jonger. Maar dat is juist leuk. We bezoeken elkaars evenementen. Leden van de pétanque-afdeling gaan naar de familiedag van de korfbal en leden van de korfbal-afdeling komen naar ons Bokbiertoernooi!."

Verfkwast

Wanneer het verenigingsgebouw is opgeleverd, moeten de leden nog wel aan de bak met verfkwast, vloerbedekking en meer van dat soort klussen. De verenigingen hopen in het voorjaar hun nieuwe onderkomen in gebruik te nemen.Wattel:

"Dan kunnen we ons weer richten op onze gewone taken, zoals het werven van nieuwe leden. Leuk is dat we straks naast de Rietveldschool zitten, dus ik hoop dat veel leerlingen enthousiast worden voor onze sport. Wij hebben de school sowieso het aanbod gedaan om voor hun sportactiviteiten gebruik te maken van onze fantastische velden. Ik denk dat veel partijen kunnen profiteren van de nieuwe situatie."

Gepubliceerd op: 
5 okt 2017