Snellere busverbinding tussen Schiphol en Amsterdam

Haarlemmermeer werkt samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam aan snelle, comfortabele en betrouwbare busverbindingen: Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Naast de Zuidtangent wordt nu gewerkt aan een betere Westtangent: een snellere busverbinding tussen Amsterdam Sloterdijk en busstation Schiphol Noord.

Vervangen brug en nieuw viaduct

Om de verbeterde Westtangent mogelijk te maken wordt de Ringvaartbrug - ook wel Oude Haagsewegbrug genoemd, - vervangen. Ook komt er een nieuw busviaduct over de A9. De nieuwe Ringvaartbrug en het nieuwe viaduct zijn alleen bedoeld voor busverkeer. Doordat er straks geen autoverkeer meer op de Ringvaartbrug is, kunnen er meer bussen richting Schiphol.

Verkeerscirculatie aangepast

Zodra het nieuwe viaduct er is, wordt het bestaande busviaduct over de A9, tussen de golfbaan en de Cateringweg, geschikt gemaakt voor autoverkeer. De golfbaan en het Ibis hotel worden dan ontsloten vanaf Schiphol en niet meer vanaf Nieuwe Meer en Amsterdam via de Oude Haagseweg en de brug over de Ringvaart. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de nieuwe Ringvaartbrug en van het bestaande viaduct over de A9.

Kaartje waarop de HOV Westtangent is aangegeven

De nieuwe busverbinding HOV Westtangent.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de plannen.

Voor dit project werkt de gemeente Haarlemmermeer naast de provincie en de Vervoerregio Amsterdam samen met Schiphol Real Estate, de gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. De voorbereiding start nu en de verwachting is dat de uitvoering in 2021 begint.

4 nov 2019