.

Sloop tunnelbak Kamerlingh Onneslaan

Begin april start de sloop van de tunnelbak van de oude A9 bij de Kamerlingh Onneslaan. In augustus 2018 is het viaduct van de A9 verwijderd en nu wordt ook de onderliggende tunnelbak weggehaald. Wat kunt u verwachten aan werkzaamheden, bereikbaarheid en mogelijke hinder?

Werkzaamheden

Aannemer Beelen start in de eerste week van april en de werkzaamheden duren ongeveer zes weken. Het gaat om de volgende werkzaamheden:
 

 • Verwijderen bestaande verharding
 • Verwijderen bestaande betonconstructie
 • Herstellen van de rijweg

Bereikbaarheid

 • Doorgaand verkeer

  Voor het doorgaand verkeer tussen de Schipholweg/Robert Kochstraat en de Akerdijk wordt met borden langs de kant van de weg een omleidingsroute aangegeven. Deze route gaat via de Pa Verkuyllaan, de Burgmeester Amersfoordtlaan, het Lorentzplein, de Zeemanlaan en de Kamerlingh Onneslaan. Zie ook onderstaand kaartje.

 • Bestemmingsverkeer

  Voor bestemmingsverkeer naar woningen, winkels en voorzieningen dat van de zuidkant van de oude tunnel naar het noorden wil rijden of omgekeerd, is dit mogelijk via de Keplerstraat, Sloterweg en Zeemanlaan. Dit staat beperkt met borden aangegeven.

  Kaart omleiding Kamerlingh Onneslaan Badhoevedorp

  Kaartje omleidingsroute doorgaand verkeer afsluiting Kamerlingh Onneslaan Badhoevedorp.
   

Bussen

De bussen van Connexxion rijden een aangepaste route. Deze route gaat via de Robert Kochstraat, Keplerstraat, Sloterweg, Schipholweg, Pa Verkuyllaan en de Burgemeester Amersfoordtlaan. De haltes aan de Zeemanlaan en het Lorentzplein komen tijdens de werkzaamheden te vervallen.


Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers tussen de Zeemanlaan en de Franklinstraat is er geen omleiding nodig, het blijft mogelijk langs de werkzaamheden te gaan.
 

Hinder

De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19:00 uur. Net als bij de sloop van het viaduct zet de aannemer een sloophamer in en dit geeft geluidsoverlast. De aannemer probeert deze hinder tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Alle omleidingsroutes vindt u op https://haarlemmermeer.nl/verkeer.

Contact

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met omgevingsmanager Bart van Eijk via telefoonnummer 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar info@haarlemmermeer.nl. o.v.v. “Verwijderen tunnelbak Kamerlingh Onneslaan”.
 

Gepubliceerd op: 
14 mrt 2019