Oproep: gratis moestuinen beschikbaar in Badhoevedorp

Beste dorpsgenoten en moestuinliefhebbers,

Je kunt je vanaf nu bij mij opgeven, als je gratis een moestuin zou willen krijgen in Badhoevedorp.Je kunt dit het beste zo snel mogelijk doen, want er is veel animo en er is geen plek voor alle dorpelingen. Dus: ´wie het eerst komt, het eerst maalt´ (moestuint, haha)!

Binnenkort is het zover, dan kunnen we beginnen met de moestuinen op het braakliggende A9-terrein in ons Badhoevedorp. De gemeente gaat de hekken rondom het stuk grond tussen de Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool bijna weghalen. De moestuinen komen dan samen met de Pluktuin aan de kant van de RK kerk de HH Engelbewaarderskerk tegen de Pa Verkuijllaan aan. Lekker dichtbij, centraal, goed zichtbaar, toegankelijk en makkelijk bereikbaar en te vinden voor iedereen.

Door de gemeente wordt er een flink stuk schone grond tot 30 centimeter beschikbaar gesteld voor alle moestuinliefhebbers. Daarom kan iedereen zich nu aanmelden bij Ron Cordemeijer via e-mailadres ron.cordemeijer@quicknet.nl om een moestuin in het dorp te beginnen.

• Geef daarbij de volgende informatie op:
  • Volledige naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Gewenste grootte van je moestuin (m2)

De "Stichting Zorgboerderij De Badhoeve" betaalt de jaarlijkse huur voor het stuk A9-grond, waardoor de dorpelingen niets hoeven te betalen.

Om misverstanden te voorkomen willen we iedereen hierbij meteen laten weten, dat elke ‘moestuinier’ het toegewezen stukje grond helemaal zelf moet opzetten én bijhouden!
Daarnaast is het gebruik van het stuk grond tijdelijk, want zodra dit zijn definitieve bestemming krijgt (pas over minimaal 2 jaar, maar misschien wel over 3 jaar, of nog langer) moet het terrein weer leeg aan de gemeente worden teruggegeven.

We hopen dat er zoveel mogelijke dorpelingen inschrijven, want 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'.
Een moestuin bijhouden blijkt namelijk niet alleen een leuke hobby te zijn, maar ook voor de nodige ontspanning te zorgen. Daarnaast levert het groente en fruit voor eigen gebruik op, als je het goed doet natuurlijk. Verder is het ook nog gezellig en kun je nieuwe contacten leggen.

Kortom ik zie heel graag al jullie aanmeldingen tegemoet!

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Ron Cordemeijer
ron.cordemeijer@quicknet.nl

Moestuin A9

Meer weten over de tijdelijke inrichting van de oude A9? Bekijk de pagina over het tijdelijk gebruik van de A9.

10 jul 2019