Opening S106 Lijnden

Publicatiedatum:
woensdag 15-11-2017

S106 op 8 december open: bouwfase omgelegde A9 Badhoevedorp nu gereed

Verkeer naar en van Bedrijventerrein Lijnden en Osdorp kan sinds vrijdag 8 december sneller op en van de snelweg A9 komen. Rijkswaterstaat heeft de S106/Amsterdamse Baan doorgetrokken en aangesloten op de A9, waarmee rijden via de Schipholweg niet meer nodig is. Daardoor verbetert de doorstroming op de Schipholweg en verbetert de bereikbaarheid van Bedrijventerrein Lijnden en Osdorp en daarmee ook de bereikbaarheid in en om Badhoevedorp en Lijnden.

11 december oude aansluiting dicht

De S106 gaat, net als de oude aansluiting, Amsterdamse Baan heten. De huidige, ‘oude’ Amsterdamse Baan is voor wat betreft de aansluiting richting Lijnden niet meer in gebruik. De toegang tot Badhoevedorp vanaf de Schipholweg, via de 'oude' Amsterdamse baan en Robert Kochstraat blijft bestaan.

Bouwfase omlegging A9 nu gereed

Het doortrekken van de S106 is onderdeel van de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Met de openstelling is de bouwfase nu in zijn geheel afgerond. Sinds begin april loopt de A9 tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp niet meer dwars door Badhoevedorp heen. De weg is ten zuiden om het dorp heen gelegd. Dit zorgt voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

De S106 kon in verband met de sloop van de oude A9 niet direct worden doorgetrokken. Verkeer moest via de Schipholweg rijden. Dat leverde aanvankelijk veel hinder op. Provincie Noord-Holland nam in overleg met Rijkswaterstaat maatregelen die de doorstroming verbeterden. Zo werden de verkeerslichten beter afgesteld en kregen bussen geen voorrang meer op de andere weggebruikers. Met de openstelling van de nieuws S106 worden de maatregelen op de Schipholweg weer als vanouds. Dat betekent onder meer dat busverkeer nu beter en sneller door kan rijden en de Schipholweg beter doorstroomt.

Sloop

De sloop van de oude A9 is in volle gang. Dit is uiterlijk in februari 2019 gereed. Rijkswaterstaat zaait gras op de plek waar de A9 voorheen liep en draagt het gebied dan over aan de gemeente. Meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/a9badhoevedorp.