Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden januari

Publicatiedatum: 
woensdag 06-01-2016
Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in januari 2016.

Plaatsen liggers Hoofdweg Westzijde
Plaatsen van liggers boven de Hoofdweg-Westzijde bij Lijnden - Foto Henk Roolvink
 

Viaduct over de Hoofdvaart

In november zijn de eerste liggers geplaatst, boven de Hoofdweg-Westzijde. In januari wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden aan de Hoofdweg-Oostzijde. Hier bouwt de aannemer aan de ene kant van de weg (in de berm van de hoofdvaart) een steunpunt en aan de andere kant een landhoofd voor het nieuwe viaduct.


Sloterwegviaduct

In januari wordt het viaduct afgebouwd, zodat het eind januari open kan voor verkeer. Dit betekent onder meer frezen van oud wegdek, asfalteren, belijning en verlichting aanbrengen en het nieuwe wegdek aansluiten op de huidige Sloterweg. 
In de week van 25 – 29 januari 2016 is de Sloterweg ter hoogte van het viaduct in beide richtingen afgesloten. Nood- en hulpdiensten, voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Overig verkeer wordt omgeleid via gele bebording. Meer informatie over de afsluiting vindt u in het artikel Afsluiting Sloterweg bij Badhoevedorp 25-29 januari.
 

Onderdoorgang Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve

Eind januari worden in ongeveer 4 weken tijd de bogen van de halfronde onderdoorgang van de Schipholweg bij bedrijventerrein Schuilhoeve geplaatst. Hiervoor is geen wegafsluiting nodig, omdat het verkeer al via een bypass langs de werkzaamheden rijdt. In totaal gaat het om tachtig betonnen boogelementen die met behulp van twee hijskranen op hun plek worden gehesen.
 

Liggers plaatsen boven de A4

Op donderdag 14 en vrijdag 15 januari vinden er tussen 0.30 en 2.30 uur verkeersstops plaats op de A4 richting Schiphol, tussen knooppunt Badhoevedorp en de Schipholtunnel. Tijdens de vier stops per nacht worden er liggers geplaatst voor het viaduct van de verbinding A9 (vanuit Haarlem) naar de A4 (richting Amsterdam). Een stop duurt maximaal vijftien minuten. 
Op maandag 18 en dinsdag 19 januari plaatst de aannemer de eerste liggers voor het grootste viaduct uit het project: het viaduct van de nieuwe A9 over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. De eerste liggers worden geplaatst boven een al afgesloten parallelbaan van de A4. Hiervoor zijn geen verkeersstops nodig.
 

HOV-viaduct

In het weekend van 22 tot 25 januari is het huidige HOV-viaduct over de A9 afgesloten vanwege de aansluiting van het nieuwe HOV-viaduct op het huidige wegdek. Hierna wordt het nieuwe HOV-viaduct direct in gebruik genomen.
Voor meer informatie over de werkzaamheden rondom het project, bekijk de pagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.