.

Nieuwe fietsroute richting de golfbaan

Aan de oostzijde van Badhoevedorp komt in de lente van 2020 een fietspad vanaf de Dellaertlaan naar de Oude Haagse Weg bij de Nieuwe Meer. Hier sluit het fietspad aan op het regionale fietsnetwerk. Het fietspad gaat door een afwisselend landschap: door het groen, door een lichtspel onder het viaduct van de rijksweg en door het water richting de fietstunnel A9.

Kaart met het nieuwe fietspad dat aan de oostzijde van Badhoevedorp komt.

Een fietspad met een bijzonder lichtspel

Onder het viaduct van de A9 komt een bijzonder lichteffect en naast het fietspad kan ook een klein laagje regenwater staan. Als de zon door de kolommen schijnt ontstaat een spel van licht, dit effect gaan we versterken. Als je hier fietst ervaar je op verschillende momenten van de dag een andere beleving van het licht. Als de zon onder is, is er elektronische verlichting. Op deze manier is het overdag en 's nachts veilig en prettig fietsen.

De lichteffecten:

  • het licht beweegt mee met de stand van de zon
  • de veranderende invalshoek van het licht geeft het viaduct steeds een ander karakter
  • een subtiele verandering van de lichtkleur  van zonlicht naar maanlicht)
  • de lampen zijn uit het zicht waardoor het effect verrassender is

Planning

De tunnel onder de twee verbindingsbogen Amstelveen/Amsterdam en de boog Den Haag/Haarlem is in juni 2017 aangelegd, tegelijk met het knooppunt. Het fietspad wordt in de eerste helft van 2020 gemaakt.

Impressie Fietstunnel 
Impressie Fietstunnel verbindingsboog Badhoevedorp

Contact

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met de heer Esgo Kuiper via telefoonnummer 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl o.v.v. fietsverbinding Badhoevedorp.

Gepubliceerd op: 
11 nov 2019