Kentekenonderzoek Schipholweg

Publicatiedatum:
maandag 05-03-2018
Van 7 tot en met 20 maart is er een kentekenonderzoek op de Schipholweg. Sinds de omlegging sluit de A9 aan op de Schipholweg en niet meer direct op de Robert Kochstraat. Gemeente Haarlemmermeer wil weten of het gebruik van de Schipholweg veranderd is sinds omlegging van de A9.

Foto Schipholweg thv De Veldpost Badhoevedorp. Foto Henk Roolvink

Rijdt er vooral lokaal of vooral regionaal verkeer op de weg?

Dit onderscheid is van belang voor het bepalen van de juiste maximumsnelheid. Daarom gaat de provincie Noord-Holland, in samenspraak met de gemeente, meten wie er gebruik maakt van de Schipholweg. Deze meting wordt gedaan door een kentekenonderzoek. Het onderzoek is van 7 tot en met 20 maart aanstaande. Op 5 en 6 maart worden de daarvoor benodigde camera’s geplaatst. De geregistreerde gegevens worden alleen voor dit kentekenonderzoek gebruikt.

Afwaarderen naar 50 km/uur

In het Verkeersstructuurplan Badhoevedorp is het deel van de Schipholweg aan de zuidzijde van het dorp aangegeven als de belangrijkste ontsluitingsweg van het dorp. Vanaf de Schipholweg lopen in de toekomst een vijftal noord-zuidlanen het dorp in. Het verkeer gaat dan niet meer alleen van west naar oost door het dorp, maar verdeelt zich gelijkmatig over de wegen door het dorp. Volgens deze visie gaat de Schipholweg deel uitmaken van het dorp en zijn de sportvoorzieningen en het park veilig te bereiken. De huidige maximumsnelheid op de Schipholweg in Badhoevedorp is 80 km/uur. De gemeente ziet graag dat de weg wordt afgewaardeerd naar 50 km/uur.