Honden kunnen rennen in Badhoevedorp

Deel deze pagina
In de verschillende kernen en recreatiegebieden in Haarlemmermeer zijn losloopgebieden voor honden. Hier kunnen honden vrij rondrennen. Door het omleggen van de A9 is het losloopgebied in het voormalige wandelbos vervallen. Hiervoor in de plaats komen binnenkort twee nieuwe losloopgebieden.

Nieuw

Voor het eerste nieuwe losloopgebied kunnen hondenbezitters terecht in het gedeelte van het Lint aan de zuidkant van het buurtpark Quatrebras. Dit deel is in de eerste helft van 2020 klaar. Er komt een groene afscheiding, zodat honden niet zomaar het voet- en fietspad door het Lint op kunnen lopen.

Loslopende honden in een uitlaatgebied

Honden in een hondenlosloopgebied. Foto: Danny de Casembroot

Tijdelijk

Een andere plek waar honden los mogen lopen is het deel van de voormalige A9 ten oosten van de Plesmanlaan. Hondenbezitters in Badhoevedorp hebben zelf gevraagd om dit gebied te mogen gebruiken als tijdelijk losloopgebied. Bewoners vroegen ook om hier een wandelpad aan te leggen. Het is een tijdelijk losloopgebied voor maximaal drie jaar, totdat de bouw van de woningen Schuilhoeve van start gaat. Het gebied is omsloten door onder andere watergangen, hekken en een aantal parkeerplaatsen.

Toekomst

In de toekomst komen er nog meer nieuwe losloopgebieden bij in Badhoevedorp. Het gaat dan onder andere om de gebieden Veldpost West en Oost en de Groene Singel. In de Veldpost komt een losloopgebied in het park naast de atletiekvereniging en kunnen honden in een deel van de toekomstige Groene As rennen. De Groene Singel komt tussen LIjndenhof en Quatrebras en wordt een plek vol natuur én om de hond uit te laten.  

Alle losloopgebieden in Badhoevedorp vind je op de pagina over losloopgebieden. Op deze website leest u ook meer over de gebiedsontwikkeling en alle plannen en werkzaamheden in Badhoevedorp. Benieuwd naar alle losloopgebieden in Haarlemmermeer? Kijk dan op de pagina over honden op de website van de gemeente.

Gepubliceerd op: 
23 sep 2019