.

De Oleanderlaan gaat maandag 13 september open!

De laatste maanden werkten de aannemers hard aan het tweede deel van de Oleanderlaan. En ook aan het kruispunt Oleanderlaan/Schipholweg/de Veldpost. Het weekend van 10 september sluiten we kruispunt af. Dat weekend werkt aannemer KWS nog aan de kruising en het veranderen van de wegen. Zodra ze klaar zijn gaat de Oleanderlaan open en gaat de oude Amsterdamse Baan dicht.

Wat verandert er op de Schipholweg en de Oleanderlaan?

  • Op de Schipholweg kan het verkeer dan weer vanaf beide kanten afslaan en het dorp inrijden. Dus vanuit de kant van Haarlem en ook vanuit de richting van Amstelveen.  
  • Het nieuwe deel Oleanderlaan gaat nog niet open voor fietsers. De fietspaden maken we later. Dat gebeurt als alle nieuwe woningen die aan de weg liggen klaar zijn. 
  • Verkeer naar het centrum rijdt vanaf de Oleanderlaan via een tijdelijke afslag naar de Robert Kochstraat. Andersom kan verkeer vanaf de Robert Kochstraat bij de tijdelijke afslag nog niet rechtsaf de Oleanderlaan op. Dit staat straks ook op de borden langs de weg. Linksaf richting de Schipholweg kan wel. De tijdelijke afslag blijft totdat de woningen in het volgende deel van Quatrebras klaar zijn. Daarna sluiten we de Oleanderlaan en de nieuwe Robert Kochstraat op elkaar aan. De Robert Kochstraat schuift namelijk een stukje op. En ligt straks iets noordelijker. 
  • De Oleanderlaan is een 50 km weg. De Oleanderlaan is een directe verbinding van de Schipholweg met de woonwijken Bloemenbuurt en Quatrebras. Dit kan voor meer drukte zorgen dan bewoners nu gewend zijn.  Ook voor de kinderen die bij de Oleanderlaan buiten spelen.  
Kaart van Badhoevedorp. Met een dikke zwarte lijn staan daar de Schipholweg, Oleanderlaan en Robert Kochstraat op. Daartussen een tijdelijk stuk weg.

Kaart met de wegen vanaf 13 september. 

In het weekend 24 september is het kruispunt nog één keer afgesloten

De aannemer brengt dan de bovenste laag asfalt en de lijnen op de weg aan. Het verkeer volgt beide weekenden een omleiding via de bekende gele borden.  De nieuwe omgeving is niet in één keer klaar. Rondom de Oleanderlaan werken de aannemers nog volop. Vooral aan de nieuwe woningen. Daarom kunnen we niet alles in één keer afmaken. En zal het rondom de Oleanderlaan nog wat rommelig zijn. Stukje bij beetje krijgt het gebied vorm. 

Waar vind ik informatie over de werkzaamheden?

  • Wilt u op hoogte blijven en op tijd een melding ontvangen? Download dan de KWS-app via kws.nl/app. Volg hierin het project ‘Schipholweg- Oleanderlaan’. Op die manier vindt u ook meer details over de planning.
  • Meer informatie over de werkzaamheden en bereikbaarheid leest u op haarlemmermeer.nl/verkeer.
  • Omleidingen en aanpassingen voor de buslijnen staan op Connexxion.nl.
  • Langs de weg staan borden met meldingen van afsluitingen.

Heeft u vragen?

  • Heeft u vragen over het ontwerp? Neem dan contact op met Bart van Eijk via 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet 'Schipholweg-Oleanderlaan' dan in de onderwerpregel van uw bericht.
  • Vragen en opmerkingen over het werk zelf kunt via de KWS-app stellen aan de aannemer. Isra van Velzen van KWS beantwoordt uw vragen graag. Ook is hij per e-mail bereikbaar via ivanvelzen@kws.nl.
Gepubliceerd op: 
6 sep 2021