.

Binnenkort start de verbouwing van het medisch centrum

Binnenkort start de verbouwing van het huidige Rabobank-gebouw om plaats te maken voor een splinternieuw Medisch Centrum. Over deze grote plannen vertelt André van Es van Huisartsen Badhoevedorp. Ze hopen eind volgend jaar te verhuizen naar een nieuwe plek! 

 

Impressie van het nieuwe Medisch Centrum in Badhoevedorp
  
Voorbeeld van het nieuwe Medisch Centrum. Het ontwerp is van Cor Mastenbroek Architectenbureau.

 

Al vijftien jaar is André van Es met veel plezier huisarts in Badhoevedorp

Het afgelopen corona-jaar was natuurlijk behoorlijk druk. ‘Fijn om op zo’n moment te kunnen overleggen met mijn collega’s en onze patiënten op die manier van de beste zorg te geven.' blikt André terug. Samen met vijf andere huisartspraktijken zit hij nu nog aan de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp waar ze duidelijk uit hun jasje groeien. Het nieuwe medisch centrum is dan ook hard nodig. Zeker nu ook nieuwe bewoners van Quatrebras zijn praktijk weten te vinden. 

Alles onder één dak

Ook huisarts W.J. Vaarkamp, fysio-fitness praktijk Back in Shape en Benu Apotheek Badhoevedorp komen in het nieuwe medisch centrum. Daarnaast maken een psychologen- en dermatologen praktijk het medisch aanbod compleet. ‘Het voordeel van gezamenlijke praktijken is dat we het maken van bijvoorbeeld hartfilmpjes en het controleren van longfuncties ook allemaal op dezelfde plek doen.’ vervolgt André zijn verhaal. ‘Samen met de fysiotherapeut houden we bijvoorbeeld ook een speciaal schouder-spreekuur waar een echo wordt gemaakt en direct een eventuele injectie kan worden gezet. Dat scheelt voor patiënten natuurlijk enorm veel tijd.’

Het nieuwe gebouw past goed bij het centrum van Badhoevedorp

Architectenbureau Mastenbroek lette bij zijn ontwerp van het nieuwe medisch centrum goed op de omgeving. Het nieuwe gebouw past met hoe het eruit komt te zien goed bij het centrum. In de tweede helft van oktober start de sloop. Alleen de benedenverdieping blijft staan. Het gebouw krijgt een nieuwe indeling met een extra verdieping. Eind volgend jaar hopen André en zijn collega’s naar het medisch centrum te verhuizen.  

Een fantastisch nieuw medisch centrum

Na de verhuizing verheugt André van Es zich erop om vanuit zo’n fantastisch nieuw medisch centrum zijn praktijk te mogen leiden. ‘Onze assistenten zijn inmiddels met z’n 12-en. We gunnen hun natuurlijk alle ruimte om het zo belangrijke eerste contact met onze patiënten zo goed mogelijk te onderhouden. Dat staat dan ook bovenaan ons verlanglijstje’, sluit hij af. 

Gepubliceerd op: 
8 okt 2021