.

Bewoners Sloten op inloopbijeenkomst Sloterbrug

Dinsdag 25 juni was er in de Molen van Sloten een inloopbijeenkomst over de nieuwe Sloterbrug tussen Badhoevedorp en Sloten. De concept-uitgangspunten voor de nieuwe brug zijn vrijgegeven voor inspraak. De bijeenkomst had als doel om te informeren over de stand van zaken zodat belanghebbenden kunnen reageren. Wat vinden ze van het plan zoals dat er nu ligt?

Veiligheid en doorstroming

De belangrijkste uitgangpunten daarbij zijn meer veiligheid en ruimte voor fietsers en voetgangers en betere doorstroming voor het autoverkeer en bussen.

Rustig begin

De eerste uren bezochten enkele tientallen bewoners uit de omgeving de bijeenkomst, waar de nota van uitgangpunten klaar lag. Ook waren er kaarten met de oude en nieuwe brug en foto’s van de huidige situatie. Bezoekers vonden dat ze goed geïnformeerd werden en waren blij met het plan.

Werkgroep Sloten

De werkgroep Sloten is een van de organisaties die is vertegenwoordigd in de begeleidingsgroep Sloterbrug. Deze werkgroep is zeer kritisch op het plan voor de nieuwe brug. De groep vreest vooral voor meer autoverkeer als de nieuwe brug twee rijstroken krijgt voor auto’s.

Demonstratie van de werkgroep sloten

Demonstratie van de werkgroep Sloten

Demonstratie

Om duidelijk te maken dat zij last hebben van het verkeer, kwam de werkgroep Sloten met 50 demonstranten naar de bijeenkomst. De demonstranten maakten duidelijk dat zij genoeg hebben van al het verkeer dat om het dorp Sloten naar de Sloterbrug moet. Dat groeit steeds maar en zij kunnen nauwelijks straten als Langsom meer oversteken. Op de Sloterweg in Amsterdam is er elke dag veel autoverkeer. Ook andere bewoners lieten weten dat voor hen de maat vol is en dat een bredere Sloterbrug zeer ongewenst is. De werkgroep Sloten begint een petitie tegen de nieuwe brug.

Woordvoerder demonstranten verklaart bezwaren

De woordvoerder van de demonstranten verklaart de grote bezwaren tegen de nieuwe brug

Gesprek

Nadat de boze Slotenaren hun grote onvrede hadden geuit ontstond er toch nog een gesprek met de aanwezige ambtenaren. De projectmanager van de Sloterbrug nodigde de aanwezigen uit hun reactie op papier te zetten. Juist vanaf nu tot 24 juli is hét moment om iets te vinden van het plan.

Bestuur beslist

De ambtenaren hebben toegezegd dat zij de boodschap en de boosheid van de Slotenaren overbrengen aan het bestuur. Komend najaar beslissen de besturen van beide gemeenten over het vervolg van het project.

Inspraak

Van 12 juni 2019 t/m 24 juli 2019 kunnen mensen reageren op de concept-nota van uitgangspunten voor de nieuwe brug. Bekijk de nota op deze pagina. Lees op deze webpagina hoe u kunt reageren

Gepubliceerd op: 
1 jul 2019