.

19 september gaat de nieuwe Robert Kochstraat open

Vanaf maandag rijdt het verkeer tussen de Oleanderlaan en Kamerlingh Onneslaan via deze straat. Ook de bus en het vrachtverkeer. De maximumsnelheid is 30 km/uur. Vanaf de nieuwe Robert Kochstraat mogen auto’s links- en rechtsaf naar de Oleanderlaan. Met de fiets gaat u via de Henriette Boasstraat naar de Oleanderlaan.

Aannemer KWS verwijdert de oude Robert Kochstraat 

De aannemer verwijdert het laatste stuk van de Oude Amsterdamse baan en de rotonde. De Robert Kochstraat en rotonde liggen hoger dan de omgeving. Daarom graaft de aannemer de grond af. Op de plek van de oude Robert Kochstraat komen woningen. 

Het verwijderen van de straat kunt u horen

De aannemer moet het asfalt en de fundering verwijderen. Als de straat en grond opgeruimd zijn starten de voorbereidingen voor de nieuwbouw. KWS plaatst onder andere een damwand, de beschoeiing, riolering en bestrating. Daarna is de grond klaar voor de bouw van de nieuwe huizen. De werkzaamheden zijn 1e kwartaal 2023 klaar.  

Tot eind dit jaar bereikt u de Prinsenbuurt met de auto via de Prinsenpoort

De aansluiting op de Robert Kochstraat bij de Prins Mauritslaan is vanaf 19 september tot december gesloten. Dit is nodig voor de sloop en het maken van een duiker. De duiker verbindt de sloten aan elkaar. Hierdoor stroomt het water beter door. Na deze werkzaamheden kan het verkeer weer via deze 2 straten de Prinsenbuurt in en uit. 

Op de plek van de oude Robert Kochstraat komen woningen

De bouw van de woningen start in de lente van 2023. Daar hoort ook het heien en de grondboringen voor warmtepompen bij. Hier kunt u geluid van horen en trillingen van voelen. Het bouwen van de woningen duurt ongeveer tot eind 2024. 

Luchtfot van een deel van Badhoevedorp. Met een blauwe lijn is de nieuwe route aangegeven. Met een dikke rode lijn de afgesloten route.

 
De nieuwe route gaat over de Oleanderlaan en de nieuwe Robert Kochstraat

In november komen de omgevingsmanager en gebiedsmanager langs bij de bewoners Robert Kochstraat

We stuurden een kaart aan de bewoners van de Robert Kochstraat. We kregen vragen van bewoners die zich zorgen maken over het verkeer in de straat. De omgevingsmanager is uitgenodigd door bewoners de situatie met hen te bekijken, dit zal zij begin november doen. Hierover ontvangen de bewoners nog een bericht. 

Heeft u een vraag over de werkzaamheden

Loop dan even langs de KWS keet aan de Oleanderlaan. U kunt ook de KWS BouwApp downloaden en het project Quatrebras Badhoevedorp volgen en vragen stellen. 

Heeft u een vraag over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp

Neem dan contact op met omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 06 4328 6610 of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp 'Verwijderen Robert Kochstraat’

Gepubliceerd op: 
16 sep 2022