Nieuw clubhuis Sporting Badhoevedorp geopend

Publicatiedatum:
donderdag 21-06-2018
Het nieuwe clubhuis van Sporting Badhoevedorp 2017 werd op 16 juni geopend. Het is het nieuwe onderkomen van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp (KVB) en Pétanque Union Badhoevedorp (PUB). Vorig jaar werd eind maart de verplaatsingsovereenkomst ondertekend en afgelopen zaterdag opende wethouder Reneman het nieuwe clubhuis.

Met de vaststelling van het masterplan Badhoevedorp in 2008 is ook het besluit genomen de korfbalvereniging te verhuizen naar een nieuwe locatie. In het masterplan werd ingezet op verhuizing naar het nieuwe sportgebied De Veldpost. In de aanloop van het masterplan werd ook duidelijk dat de petanquevereniging niet langer in het nieuwe dorpshuis gehuisvest zou worden. Ook voor hen was een toekomst in De Veldpost weggelegd. De besturen van beide clubs wilden echter in Quatrebras blijven.

Opening fusievereniging Sporting Badhoevedorp door wethouder Derk Reneman. Foto: Jur Engelchor

De gemeenteraad heeft bij vaststelling van het masterplan het college van burgemeester en wethouders de opdracht gegeven te onderzoeken of deze wens gehonoreerd kan worden. Toen in 2012 het plan voor het nieuwe dorpshuis werd bijgesteld van ruim 5.000 meter naar ongeveer 2.000 meter kwam er ruimte vrij in het voorzieningengebied en werd deze ingevuld met een nieuwe locatie voor KVB en PUB gezamenlijk.