Inloopavond Schuilhoeve

Publicatiedatum: 
woensdag 03-04-2019
Tijdens de inloopavond op 2 april 2019 is aan direct omwonenden het nieuwe plan Schuilhoeve gepresenteerd. Wat vonden de ongeveer 30 bezoekers van de nieuwe plannen?


Omgevingsmanager Bart van Eijk:

"De reacties waren positief, maar ook kritisch. Er was lof over de oplossingen die het geluid van Schiphol moeten gaan tegenhouden. En over de Groene zoom die autovrij zal gaan worden. Ook werd er gevraagd waarom er niet meer betaalbare appartementen worden gebouwd. Welk type woningen er komen is lang geleden al afgesproken. De opbrengst van de woningbouw draagt bij aan de kosten van de omlegging van de A9."2019 Aangepast Stedenbouwkundig Ontwerp

Het is een mondvol maar het concept van het aangepaste Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) voor Schuilhoeve is klaar. In het DSO worden de hoofdlijnen en de ambitie uitgewerkt naar afmetingen en ligging van wegen, parkeerplaatsen, voet- en fietspaden en openbaar groen.  Voor de nieuwe bebouwing worden in het DSO de vorm, hoogte, uitstraling en beeldkwaliteit bepaald. Dit ontwerp is tijdens een inloopavond op 2 april met omwonenden besproken en op 6 april is de informatie ook te zien op de informatiemarkt in het Dorpshuis.
 


Tekening aangepast concept Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp Schuilhoeve. Maart 2019
Tekening aangepast concept DSO Schuilhoeve maart 2019

 

Woningen in een wal

Een voorwaarde voor het bestemmingsplan is dat er goede geluidswerende maatregelen komen. In het DSO Schuilhoeve is gekozen voor het principe van “walwoningen”. Deze woningen zijn onderdeel van de geluidswal. De bovenzijde van de geluidswal is 7 meter hoog, de hoogte van de woningen is ongeveer 12 meter.

Profiel van een woning in de wal in Schuilhoeve
 

Profiel van een woning in de wal in Schuilhoeve

 

Groenezoom

Een deel van de Groenezoom wordt onderdeel van het Lint, de route voor langzaam verkeer. Straks kunt u over het Lint aan de oostzijde verder lopen én fietsen naar het viaduct onder de A4. Een stukje verder komt de nieuwe fietstunnel vervolgens uit bij de Oude Haagseweg en de golfclub. Aan de oostkant van de Groenezoom is een gebied dat erg aantrekkelijk is voor amfibieën. In het nieuwe ontwerp wordt rekening gehouden met deze bewoners.

DSO Schuilhoeve: de Groenezoom

DSO Schuilhoeve: de Groenezoom