Badhoevedorp: Kamerlingh Onneslaan

Aannemer Maas BV is in augustus gestart met de bouw van een brug aan de Kamerlingh Onneslaan in Badhoevedorp. Deze brug komt op de plek van de vroegere onderdoorgang van de oude A9. De brug is in het voorjaar van 2023 klaar.  

Wat gebeurt er voor en tijdens de werkzaamheden?

Voor de werkzaamheden

We verwijderen bomen bij de kruising van de Kamerlingh Onneslaan en de Zeemanlaan. Dat is nodig om de verkeersomleiding te maken. Ook verwijderen we de tennistafel en het basketbalveld. Verkeersregelaars regelen het verkeer tijdens de werkzaamheden.

Kabels en leidingen verleggen

Er liggen er kabels en leidingen op de plek van de nieuwe brug. Deze leggen we tijdelijk om, zodat er ruimte is om de brug te maken. Dit duurt ongeveer 5 weken.

Brug bouwen

Na het verleggen van de kabels bouwen we de brug.  Wanneer de brug klaar is verwijderen we de tijdelijke omleiding. Daarna kan het verkeer over de nieuwe brug rijden. 

Hoe is de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden?

  • Woningen en winkels bij het Lorentzplein, Zeemanlaan, Sloterweg en Kamerlingh Onneslaan blijven bereikbaar.
  • Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid. Deze omleiding verbindt de Kamerlingh Onneslaan met de Zeemanlaan. De Kamerlingh Onneslaan blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.  
  • Voor fietsers en voetgangers is er een tijdelijk fiets- en voetpad.
  • De route voor de bus blijft hetzelfde. 
  • Nood- en hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) kunnen omliggende woningen en winkels altijd bereiken.

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

We doen ons best voor iedereen zo min mogelijk (verkeers)overlast te veroorzaken. Maar houd er rekening mee dat u te maken met een opgebroken weg en verkeersmaatregelen. 

De aannemer neemt maatregelen om overlast te verminderen:

  • De aannemer veroorzaakt geen overlast voor 7.00 uur. Is het nodig langer door te werken dan 18.00 uur? Dat kunt u zien in de BouwApp bij 'Bruggen van het Lint Badhoevedorp'.  
  • De aannemer werkt zoveel mogelijk met trillings- en geluidsarme apparatuur.
  • De werkwijze is erop gericht om het werk zo kort mogelijk te laten duren.
  • Aan het eind van de werkdag laat de aannemer het werkterrein veilig en netjes achter.
  • Ze informeren u regelmatig, zodat u op de hoogte bent van de werkzaamheden en voortgang.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Vragen aan de aannemer

Omgevingsmanager Chantal Amoreus is contactpersoon voor dit project. U kunt haar vragen stellen via e-mail: bruggenvanhetlint@deomgevingsverbinder.nl. Of u kunt haar bellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur via 085-3036137.

Vragen aan de gemeente

Vragen aan de gemeente stelt u aan omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp 'Werkzaamheden Kamerlingh Onneslaan en Zeemanlaan'.