Achterstallig onderhoud stoepen, parkeerplaatsen en rijweg

Misschien heeft u het in de krant gelezen. Er is veel achterstallig onderhoud in onze gemeente. Daar gaan we binnenkort iets aan doen. Daarom voeren aannemers De Roode en AW Onderhoud bestratingswerkzaamheden uit aan verschillende stoepen, inritten, parkeerplaatsen en rijwegen in onze gemeente.

Planning

• Van 26 september tot en met 24 oktober 2022: verschillende stoepen en parkeerplaatsen in Getsewoud.
  • Van 14 november tot en met 25 november: stoep Aalsmeerderdijk voor huisnummer 184 in Aalsmeerderbrug.
  • Van 14 november 2022 tot en met 13 januari 2023: verschillende stoepen en parkeerplaatsen in Hoofddorp Noord.
  • Van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023 zijn er geen werkzaamheden. Dan hebben de aannemers vakantie.

Werkzaamheden in Nieuw-Vennep Zuid

Van 17 oktober 2022 tot en met 20 januari 2023 voeren de aannemers verschillende werkzaamheden uit in Nieuw-Vennep Zuid.

• Van 17 oktober tot en met 21 oktober: stoep Laagveld vanaf huisnummer 102 tot en met de IJweg.
  • Van 24 oktober tot en met 30 december: stoepen van verschillende straten in Getsewoud Zuid met de ingangen van Laan van Bizet, Laan van Berlioz en Laan van Chopin.
  • Van 25 oktober tot en met 31 oktober: stoep Madeliefstraat vanaf de Hoofdweg oostzijde tot en met huisnummer 10.
  • Van 1 november tot en met 8 november: stoep Madeliefstraat tegenover huisnummers 12 tot en met 16.
  • Van 9 november tot en met 11 november en van 14 november tot en met 17 november: parkeerterrein SV DIOS. Kleine reparaties, parkeerterrein is gewoon open.
  • Van 18 november tot en met 23 november: stoep Rustoordstraat vanaf huisnummer 18 tot en met huisnummer 19.
  • Van 18 november tot en met 25 november: rijweg Kreilerhof vanaf huisnummer 1 tot en met huisnummer 55. Tussen 07.00 uur en 16.00 uur is de rijweg afgesloten. Bewoners in de buurt van de werkzaamheden krijgen een brief.
  • Van 23 november tot en met 25 november: stoep Akkerstraat bij huisnummer 1.
  • Van 28 november tot en met 30 november: stoep Akkerstraat bij huisnummer 4.
  • Van 28 november tot en met 30 november: parkeerterrein Wikkestraat naast huisnummer 1.
  • Van 28 november tot en met 9 december: parkeerplaatsen Kreilerhof vanaf huisnummer 1 tot en met huisnummer 55. De parkeerplaatsen zijn deze hele periode afgesloten. Bewoners in de buurt van de werkzaamheden krijgen een brief.
  • Van 30 november tot en met 2 december: stoep Wikkestraat vanaf huisnummer 14 tot en met huisnummer 42.
  • Van 2 december tot en met 6 december: rijweg Dokter Van Haeringenplantsoen vanaf huisnummer 16 tot en met huisnummer 28.
  • Van 7 december tot en met 8 december: parkeerterrein Zuiderdreef naast huisnummer 2.
  • Van 7 december tot en met 9 december: pleintje naast Houtrijkstraat huisnummer 59.
  • Van 7 december tot en met 9 december: parkeerplaats bij Houtrijkstraat huisnummer 55.
  • Van 7 december tot en met 9 december: pleintje naast Houtrijkstraat huisnummer 16.
  • Van 12 december tot en met 14 december: rijweg Zwattingburen vanaf huisnummer 12 tot en met huisnummer 18.
  • Van 12 december tot en met 22 december: hofje Zwattingburen vanaf huisnummer 73 tot en met huisnummer 103. Het hofje is deze hele periode afgesloten. Bewoners krijgen een brief.
  • Van 12 december tot en met 20 januari 2023: stoepen verschillende straten in Getsewoud Zuid met de ingangen van Laan van Loevestein en Laan van Gildestein.

De aannemers voeren de werkzaamheden uit in delen. Elk deel bestaat uit maximaal 80 meter. Als een deel klaar is, begint de aannemer aan het volgende deel. De aannemer legt loopplanken neer zodat uw voordeur bereikbaar blijft. De planning kan iets aangepast worden, dit hangt bijvoorbeeld af van het weer. Veranderingen in de planning komen op deze website.

Bereikbaarheid en (verkeers-)overlast

• Uw woning of bedrijf blijft te voet en met de fiets aan de hand altijd bereikbaar.
  • De woningen en bedrijven zijn ook altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).
  • De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder (geluids)overlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken.

Tijdelijk niet op eigen terrein parkeren

Als er werkzaamheden bij u voor de deur zijn, kunt u misschien tijdelijk niet op eigen terrein parkeren. Wij vragen u om uw auto tijdelijk ergens anders in de wijk te parkeren.

Heeft u een elektrische auto en een laadpaal op eigen terrein? Als u tijdelijk niet kunt parkeren op eigen terrein kunt u hier ook niet opladen. U moet uw auto dan opladen bij een openbare laadpaal. Op de website van de gemeente kunt u zien waar alle openbare laadpalen staan.

Hoogteverschil na opnieuw bestraten

De bodem zakt. Niet alleen de stoepen, parkeerplaatsen en wegen, maar ook uw eigen terrein. Bij het opnieuw bestraten, komt alles weer op de oorspronkelijke hoogte te liggen. Hierdoor kan er een klein hoogteverschil met uw eigen terrein ontstaan. De aannemer zorgt ervoor dat (maximaal) de eerste meter van uw voetpad/inrit op uw terrein aansluit op de nieuwe hoogte. Moet de rest van uw terrein opgehoogd worden? Dan moet u dit zelf doen. Eigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophogen van hun eigen terrein en het afvoeren van regenwater op eigen terrein.

Tijdelijke opslag materialen aannemer

Tijdens de werkzaamheden moet de aannemer tijdelijk materialen opslaan. Hiervoor wordt een tijdelijke opslag gemaakt in de buurt van de werkzaamheden.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met Niek Kamper via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag 'werkzaamheden achterstallig onderhoud' in het onderwerp zetten.